Thailand start volgende maand met zgn. booster vaccinaties

BANGKOK:- Volgens het gezondheidsdepartement, het DDC zal Thailand vanaf eind volgende maand met booster vaccinaties tegen het Covid19 virus gaan beginnen, deze zullen aan ongeveer 3 miljoen Thais die hun twee injecties al hebben ontvangen, worden gegeven.

De directeur van het DDC, Dr. Opas Karnkawinpong zei dat de subcommissie van het ministerie van Volksgezondheid voor Covid19 vaccinatie het erover eens was dat de boostershots van eind september tot oktober aan Thais zullen worden gegeven.

“Welk vaccintype zal worden gebruikt, hangt af van de beschikbaarheid van de vaccinvoorraad op dat moment en naar schatting 3 miljoen mensen die al twee vaccinshots hebben gekregen, zullen naar verwachting de boostershots krijgen”, zei Dr. Opas.

Een bron bij het ministerie zei dat de vaccins van AstraZeneca en Pfizer in eerste instantie zullen dienen als booster-injecties, omdat er tegen die tijd voldoende voorraden van de twee fabrikanten zullen zijn.

Van de 3 miljoen mensen die de booster-injecties hebben gekregen, zijn velen van hen waarschijnlijk degenen die ten minste drie maanden eerder al twee injecties met het Sinovac-vaccin hebben gekregen, aldus de bron.

De secretaris voor volksgezondheid, Khun Kiatiphum Wongrajit vertelde gisteren dat de laatste golf van Covid-19-infecties tekenen van vertraging vertoont. Als gevolg hiervan is de bezettingsgraad van ziekenhuisbedden in Bangkok en de omliggende provincies gedaald, vooral onder groen-gele gecodeerde patiënten met milde symptomen, zei hij.

Volgens het veldhospitaal van Busarakham in Nonthaburi werden er op zaterdag 1.905 patiënten behandeld, een daling van 54% ten opzichte van de week ervoor, toen er 3.526 patiënten in het veldhospitaal aanwezig waren, zei Dr. Kiattiphum.

Wat transmissies in de provincies betreft, werden er nog steeds infecties gedetecteerd in gemeenschappen, markten en kampen voor bouwvakkers, zei hij, eraan toevoegend dat gezondheidsautoriteiten de opdracht hadden gekregen om proactieve massatests uit te voeren met behulp van antigeentestkits (ATK’s).

Degenen die positief testen, zullen in thuis- en gemeenschapsisolatiesystemen worden geplaatst om de verspreiding van de ziekte naar andere gebieden te voorkomen, zei Dr. Kiattiphum.

Hij zei dat infecties zich nog steeds verspreiden onder familieleden, met sterfgevallen tot gevolg onder kwetsbare groepen die niet waren gevaccineerd.

Hij benadrukte de noodzaak om mensen van 60 jaar en ouder en degenen die lijden aan onderliggende ziekten die hen in gevaar brengen te vaccineren, zoals diabetes, zwaarlijvigheid, chronische luchtwegaandoeningen, hart- en vaatziekten, evenals vrouwen die al minstens 12 weken zwanger zijn.

Regeringswoordvoerder Thanakorn Wangboonkongchana zei dat tegen het einde van dit jaar naar verwachting maar liefst 140 miljoen vaccindoses tegen Covid-19 zullen worden verkregen.

De regering is in gesprek om van september tot december 2 miljoen extra doses AstraZeneca per maand en van september tot december 2,5 tot 3 miljoen Pfizer-vaccindoses per maand aan te schaffen, zei hij.

Minister-president Prayut Chan-o-cha heeft het ministerie van Volksgezondheid opgedragen om vaccins aan te schaffen voor kinderen van 12-18 jaar om hen voor te bereiden op de veilige heropening van scholen, zo zei Khun Thanakorn, eraan toevoegend dat meer dan 573.000 leraren zijn gevaccineerd.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!