Uit een Thaise enquête is gebleken dat veel Thaise inwoners de lockdown niet succesvol vinden

BANGKOK:- Volgens een onderzoek van het National Institute of Development Administration (NIDA) denken de meeste respondenten dat de gedeeltelijke afsluiting om de verspreiding van Covid in te dammen niet succesvol is geweest.  

De NIDA-enquête werd gedaan door middel van telefonische interviews tussen 23 augustus en 26 augustus met 1.312 respondenten van 18 … en ouder.  Ze hadden verschillende opleidingsniveaus, roepingen en woonden door het hele land.

Op de vraag of de lockdown geslaagd was, antwoordde 65% van de respondenten met een vette “nee”.  Van dat percentage zei 36% dat de lockdown een complete mislukking was omdat niet elk gebied in lockdown was en de maatregelen niet streng genoeg waren, wat leidde tot een toenemend aantal besmettingen.  29% antwoordde dat de lockdown niet al te succesvol was omdat niet iedereen volledig voldeed aan de maatregelen van de overheid en sommige mensen geen Covid-vaccin hadden gekregen.

27% antwoordde dat de gedeeltelijke afsluiting redelijk succesvol was omdat mensen de richtlijnen van de overheid die de overdracht verminderden nauwlettend hadden gevolgd.  6% van de respondenten antwoordde dat het een groot succes was omdat de bewegingsbeperkingen hielpen de infecties terug te dringen.  De overige 3% antwoordde niet.

Op de vraag of de lockdown moet doorgaan, antwoordde 74% “ja”.  Van dat percentage zei 26% dat de lockdown moet doorgaan, maar met strengere maatregelen om te voorkomen dat mensen reizen en samenkomen.  26% zei dat het moet doorgaan, maar de maatregelen moeten worden versoepeld omdat sommige mensen al zijn gevaccineerd.  21% zei dat de lockdown zou moeten doorgaan zoals het ging, aangezien de maatregelen passend waren.

24% van de respondenten zei dat de lockdown moet worden opgeheven.  Hun grondgedachte was dat de afsluiting het vermogen van bewoners om zichzelf financieel te ondersteunen belemmerde en dat Covid zich hoe dan ook verspreidt.  De respondenten voegden eraan toe dat de overheid in plaats daarvan kwaliteitsvaccins voor Thailand zou moeten krijgen.  De laatste 2% gaf geen antwoord op de vraag.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!