De laatste dodelijke actie van Joe Ferrari is nog maar het topje van de ijsberg, zo blijkt uit verbreedt politioneel onderzoek

BANGKOK:- Het is gebleken dat er nog eens 13 tot 15 mensen betrokken zijn, bij de dood van een drugs verdachte, die kolonel Thitisan Utthanaphon en zijn zeven handlangers op hun geweten hebben, zo verklaarde het plv. hoofd van de nationale politie, generaal Suchart Theerasawat.

Generaal Suchart zei dat de nationale politie onderzoek doet naar het verhoor waarbij een plastic zak over het hoofd van Chiraphong Thanapat, een 24-jarige drugsverdachte, werd geschoven om hem te dwingen alles te vertellen.  De verstikking van de verdachte werd echter vastgelegd in een videoclip die later uitlekte op sociale media.

Dit hele wrede in de dood eindigde onderzoek werd bevolen door kolonel Thitisan, de voormalige hoofdinspecteur van het politiebureau van Nakhon Sawan Muang. Het bewijsmateriaal dat in de zaak is verzameld, omvat geld, meth-pillen en drie gram crystal meth.

Het plv. hoofd van de nationale politie zei dat er mogelijk 13-15 mensen zijn, naast de zeven agenten die al zijn aangeklaagd, die betrokken waren bij gebeurtenissen die leidden tot de dood van khun Chiraphong.  Ze kunnen verschillende aanklachten tegemoet zien.

Generaal Suchart liet ook de media-politieverslagen zien waarin de operatie van 4 augustus werd beschreven.  Ze toonden aan dat politiecommissaris Somyot Klainak, inspecteur op het station, 64 bankbiljetten van 1.000 baht had meegenomen om een ​​drugs verdachte man genaamd Marvin te lokken om aan de undercoverpolitie Crystal Meth, ook wel ice genoemd in het centrum van Nakhon Sawan te verkopen.

Hij hield vol dat deze undercoveroperatie echt was en weerlegde beschuldigingen van off-the-books transacties door politie kolonel Thitisan. Generaal Suchart gaf echter toe dat de details mogelijk later dan normaal in het systeem zijn ingevoerd.

Het plv. hoofd van de nationale politie zei dat de persoon die kolonel Thitisan vergezelde toen hij zich overgaf aan de politie van Saen Suk in Chon Buri een gepensioneerde staatsfunctionaris was die volhoudt dat hij kolonel Thitisan geen onderdak heeft verleend of hem op enigerlei wijze heeft geholpen te ontsnappen.

Ondertussen vertelde parlementslid van de Palang Pracharath-partij, Khun Sira Jenjaka, dat de commissie voor het Huisrecht de nationale politiechef generaal Suwat Jangyodsuk zal oproepen om uit te leggen waarom kolonel Thitisan afgelopen donderdagavond via een mobiele telefoon tijdens een persconferentie zijn verhaal mocht doen.

Het incident kreeg veel kritiek dat kolonel Thitisan een speciale behandeling had gekregen en de zaak nadelig zou kunnen beïnvloeden.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Japan
Bron: The Nation 

Eén gedachte over “De laatste dodelijke actie van Joe Ferrari is nog maar het topje van de ijsberg, zo blijkt uit verbreedt politioneel onderzoek”

  1. Ik woonde net een maand in Thailand en ging een boek lezen genaamd: Welcome to hell.
    Over een Engelse zakenman die in een oplichtingszaak verstrikt raakt in Thailand.
    Man komt op het politiebureau terecht en wordt gedwongen een valse bekentenis af te leggen waarbij ook een plastic zak gebruikt wordt.
    Daarbij maakt de politie ook nog gebruik van een stroomstoot wapen op zijn geslachtsdeel.

    Mijn Thaise rosé bril was snel verdwenen, Thaise glimlach en uniformen lijkt niet allemaal wat het is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!