Thailand start met een nieuw programma dat gratis anticonceptiepillen voor ongewenste zwangerschappen aanbiedt

THAILAND:- De Thaise regering pakt ongewenste zwangerschappen in het land aan met een nieuw programma dat gratis anticonceptiepillen aanbiedt.  Een woordvoerder van de regering legde uit dat het programma vrouwen zou helpen toegang te krijgen tot gratis anticonceptie met behulp van een mobiele app genaamd “Pao Tang”

De campagne is opgezet om te proberen de frequentie van onbedoelde en ongewenste zwangerschappen in het koninkrijk te minimaliseren, waarbij de woordvoerder erop wijst dat het aantal tienerzwangerschappen in Thailand sinds 2016 stijgt. Het programma is gericht op het minimaliseren van tienerzwangerschappen, deze geboortecontrole is beschikbaar voor Thaise vrouwen tussen de 15 en 59 jaar.

De anticonceptiecampagne wordt gelanceerd door de National Health Security Office en vrouwen kunnen de Pao Tang-app downloaden en tot 13 keer per jaar gratis pillen bestellen.  Bij elke registratie op de app kan de gebruiker ook maximaal drie pakjes anticonceptiepillen bestellen.

Voor die minder technisch onderlegde mensen die misschien geen toegang hebben tot de app en niet via hun mobiele apparaten kunnen bestellen, stelt het programma vrouwen in staat om hun pillen ook persoonlijk te bestellen en op te halen.  Geïnteresseerden hoeven alleen maar naar een kliniek of medische faciliteit te gaan die is geregistreerd als onderdeel van de NHSO-campagne en hun identiteitskaart te tonen, zodat ze de anticonceptiepil kunnen ontvangen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: NHSO

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!