Het minimumloon in Thailand gaat vanaf 1 oktober met 5% verhoogd worden

THAILAND:- Het Thaise dagelijkse minimumloon wordt vanaf 1 oktober met gemiddeld 5% verhoogd, met het hoogste tarief van 354 baht in Chonburi, Rayong en Phuket.

De vergadering om de loonsverhoging te overwegen vond gisteren op het ministerie van Arbeid plaats en werd bijgewoond door de nationale looncommissie bestaande uit 19 vertegenwoordigers van arbeidsgroepen, werkgevers en overheidsfunctionarissen.

Het dagelijkse minimumloon in Thailand is sinds het begin van de Covid19 pandemie al minstens twee jaar niet verhoogd, maar de kosten van levensonderhoud zoals transport, gas, elektriciteit of zelfs instantnoedels schieten omhoog.  Daarom moest het comité de arbeiders helpen om met deze lasten om te gaan door het loon te verhogen, zo verklaarde khu. Boonchob Suthamanaswong, de secretaris van het ministerie van Arbeid.

Het huidige minimumdagloon is afhankelijk van elke provincie met het hoogste tarief van 336 baht in Chonburi en Phuket.  De nieuwe tarieven zullen volgens Boonchob variëren van 328 tot 354 baht met een gemiddelde van 337 baht of 5,02% op basis van het principe van eerlijkheid voor zowel werkgevers als werknemers.

Het hoogste tarief van 354 baht per dag is van toepassing in Chonburi, Rayong en Phuket, terwijl degenen die in Bangkok, Nonthaburi, Nakhon Pathom, Pathum Thani, Samut Prakan en Samut Sakhon werken 353 baht per dag krijgen.  

De nationale looncommissie stemde om de verhoging unaniem goed te keuren, aldus khun Boonchob.  Het nieuwe tarief gaat in per 1 oktober, in afwachting van de goedkeuring van het kabinet volgende week.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: TPN News 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: TPN News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!