Thailand start in juni een campagne voor voedselkorting

~WATER BIJ DE WIJN DOEN~
(Compromissen zien te sluiten)

BANGKOK:- Het Ministerie van Handel rondde gisteren de nieuwe kortingscampagne voor voedselprijzen en leveringen af, met als doel consumenten, restaurants en eetstalletjes te helpen de pandemie door te komen.

De Minister van Handel, Khun Jurin Laksanawisit leidde de campagne en zei dat het een korting van 60% biedt op voedselprijzen die worden geleverd via vijf online platforms: Foodpanda, Grab, Lineman, Gojek en Robinhood.

Voor consumenten hebben vier digitale platforms – Robinhood, Foodpanda, Grab en Gojek – ook afgesproken om af te zien van bezorgkosten voor de eerste 3-5 kilometer van maximaal 40 baht.

De regeling voor commissieverlaging gaat de eerste week van juni voor restaurants en voedingswinkels in Bangkok en omgeving is, terwijl de regeling voor voedselkorting in dezelfde periode landelijk wordt aangeboden aan consumenten.

Khun  Laksanawisit verwacht dat exploitanten van online voedselbezorgers een omzet van 250-350 miljoen baht mislopen door deel te nemen aan de nieuwste kortingscampagne.

In een gerelateerde ontwikkeling zei hij dat het ministerie, om restaurants te helpen gemakkelijk toegang te krijgen tot zachte leningen, samenwerkte met zes financiële instellingen om een ​​leningprogramma te organiseren voor restaurants die voedsel verkopen via online bezorgplatforms.

De zes financiële instellingen zijn de Small and Medium Enterprise Development Bank of Thailand, Krungthai Bank, Government Savings Bank, Islamic Bank of Thailand, Bank for Agriculture and Agricultural Cooperatives en Thai Credit Guarantee Corporation.

Het aantal geregistreerde restaurants bij de afdeling Business Development is 118.967, waarvan 15.967 als bedrijf en 103.000 als individuele operator.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron:  Chiangmaione.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!