Het aantal Covid19 infecties en het dodental blijft in Thailand onverminderd doorgaan

~GEEN DAG ZONDER ZORGEN~
(Iedere dag opstaan met hoofdbrekens)

BANGKOK:- Vanmorgen heeft de Thaise volksgezondheidsafdeling in de afgelopen 24 uur nog eens 34 doden en 4.803 nieuwe Covid-infecties aangekondigd.  Maar liefst 2.702 van de nieuwe gevallen zijn voortgekomen uit de overvolle gevangenissen van Thailand.  In de laatste vier dagen zijn er iedere dag meer dan 30 mensen aan Covid-gerelateerde oorzaken overleden.

In totaal zijn sinds het begin van de pandemie 120.916 mensen in Thailand besmet met Covid.

Gisteren heeft Thailand het Sinopharm-vaccin toegevoegd voor noodgevallen, na goedkeuring van de Thaise FDA gisteren.  Biogenetech diende een registratieaanvraag in die in behandeling was bij de FDA tot gisteren goedkeuring kreeg.  De in China ontwikkelde Sinopharm voegt zich bij reeds goedgekeurde vaccins zoals Sinovac, AstraZeneca, Johnson & Johnson en Moderna.

De goedkeuring werd aangekondigd, kort nadat was onthuld dat prinses Chulabhorn had onderhandeld over een privépartij van 1 miljoen Sinopharm-vaccins voor de Chulabhorn Royal Academy die ze sponsort, welke volgende maand zal arriveren.  Prinses Chulabhorn is een zus van Koning Vajiralongkorn.

De verklaring leek overheidsfunctionarissen te overrompelen, aangezien ze schijnbaar niet op de hoogte waren van de deal tot de aankondiging.  De academie is niet geregistreerd bij de FDA om Covid-19-vaccins te importeren en had ook geen vergunningen voor het importeren van medicijnen.  In totaal zijn er 20 miljoen Sinopharm-vaccins verkocht aan Chulabhorn Royal Academy verkocht. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Thaiger 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron:  The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!