Politie Bangkok rolt een illegale gok-bende op, die naar verluidt in één miljoen baht verdiende

~OP HET VERKEERDE PAARD WEDDEN~
(Zich misrekenen)

BANGKOK:- Doordat de politie van Thailand hun invallen  bij illegale gok-locaties en online oplichting voort te zetten, heeft de politie een gokkende opgepakt die 100 miljoen baht per maand in kas haalde. De inval van gisteren was in Bangkok na een onderzoek naar de oorsprong van een gokwebsite genaamd PGSLOT889.  De politie deed de inval in een condominium in het Bangkok Noi-district en arresteerde 19 mensen die naar verluidt betrokken waren bij de online gok-website.

De hele onderneming was verspreid over 3 afzonderlijke appartementen in het condominium Pinklao River Park View in Bangkok Noi opgezet. De technische recherche volgde de online operaties naar appartementen op de 11e en 15e verdieping.

Het Strafhof had een bevel uitgevaardigd om appartementen in kwestie te doorzoeken.  De politie heeft ter plaatse 11 vrouwen en 8 mannen aangehouden die te maken zullen krijgen de aanklachten voor het uitvoeren van illegale gokactiviteiten.

De nationaliteiten van de gearresteerden zijn niet gemeld.  In die kamers nam de politie 27 mobiele telefoons, 30 monitoren, 8 computers, 7 bankboekjes en 17 pinpassen in beslag.

Autoriteiten die de werking van de gokwebsite bestuderen, schatten dat er elke maand minimaal 100 miljoen baht aan weddenschappen via de site were geplaatst.  De politie zal haar onderzoek voortzetten en haar zoektocht verbreden om andere illegale online gokoperaties te vinden die mogelijk hiermee verband houden.

Illegale gokwebsites vormen een groeiend probleem, mogelijk aangewakkerd door de economische verwoesting van de Covid-19-pandemie.  De politie is actief geweest in het onderzoeken en opsporen van deze operaties met de meest recente arrestatie slechts 2 dagen geleden in Pattaya, waarbij 6 Thaise mensen werden gearresteerd voor een site die 10.000 baht per dag verdiende.  De dag ervoor werd in Bangkok een online gok-bende van pas afgestudeerden opgepakt.  En nog maar een paar maanden geleden werd een andere groep Thaise en Chinese staatsburgers gearresteerd in Bangkok met meer dan 15 miljoen baht aan tegoeden in beslag genomen tijdens een grote online gokoperatie die was opgezet in vier panden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron:  Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!