Thailand staat wereldwijd op de derde plaats op het gebied van Covid19 behandelingen

~HET SLECHTSTE JONGETJE VAN DE KLAS~
(Het minst presterend)  

THAILAND:- In een weergave van hoe ver je kunt vallen, staat Thailand, ooit gerangschikt als één van de beste landen ter wereld voor de behandeling van Covid-19, nu bijna onderaan de ranglijst, nummer 118 van de 120. De Nikkei Asia Covid-  19 herstelindex berekende gegevens uit 120 landen over de hele wereld en rangschikte Thailand als derde van de laatste.

De studie combineert gegevens over het infectiepercentage en -beheer, sociale mobiliteit en de uitrol van vaccins, waardoor een land hoger wordt gerangschikt naarmate ze dichter bij herstel komen door middel van hoge vaccinatiepercentages, lage Covid-19-infectiepercentages en hoe het beperken van Covid-19-veiligheidsmaatregelen  zijn.

Thailand stond, net als Vietnam, in 2020 bovenaan de lijst, met strikte lockdown- en preventiemaatregelen die de uitbraken van Covid-19 tot een minimum beperkten.  Maar in 2021 bracht een explosie van meer besmettelijke Covid-19-varianten, hoog stijgende besmettingsaantallen in het koninkrijk.

In combinatie met de trage en (vaak lukrake), fragmentarische reacties van de regering, een slechte gok op het Sinovac-vaccin dat niet erg effectief is tegen nieuwe stammen, en een regering die rekent op de binnenlandse productie van AstraZeneca-vaccins, welke vertraagt zijn en nu gericht is op het leveren van de helft van de oorspronkelijke hoeveelheid  vaccins, is Thailand er niet in geslaagd de groeiende lokale pandemie bij te houden.

Het Bureau van de Nationale Raad voor Economische en Sociale Ontwikkeling meldde deze week dat de lockdowns van 2020 het bruto binnenlands product van Thailand met 6,1% hebben doen krimpen, terwijl de verkeerde behandeling van de derde golf van Covid-19 heeft geleid tot een recordaantal dagelijkse besmettingen en een vergelijkbaar aantal doden per dag tot het totaal aantal doden van 2020.

Slechts 4,45% van de bevolking is nu volledig gevaccineerd, ver verwijderd van de oorspronkelijke beloften van groepsimmuniteit en ten minste één vaccin voor iedereen in Thailand in oktober schijnt eveneens niet haalbaar te zijn.

Het nieuwsmagazine Nikkei Asia citeerde een waarnemer die zei dat de Thaise regering de enorme omvang van het probleem niet begreep en neigde naar politieke voorzichtigheid in plaats van medische voorzichtigheid bij het voorbereiden van de uitrol van vaccins, niet willen overschatten en het geweer op de aanschaf van vaccins willen springen.

Een andere factor die ervoor zorgt dat Thailand laag op de Covid-19-herstellijst staat, is de ongelijkheid in de beschikbaarheid van vaccins.  Ouderen, zieke mensen en werknemers met een hoog risico hebben moeite om toegang te krijgen tot vaccins, terwijl leden van de rijke elite Hi-So in Thailand, die verantwoordelijk waren voor veel van de ergste uitbraken, in staat zijn geweest connecties en invloed te misbruiken om zich eerder dan de eerder genoemde mensen te laten vaccineren, die in grote nood verkeren. Nikkei Asia beschouwt het als een meer zichtbaar voorbeeld van de manier waarop Thailand gewoonlijk opereert, een grote sociale kloof waar de rijken en invloedrijken boven de wet en regels staan.

Dit alles leidde tot de grote val van Thailand van de top van de Covid-19-behandelingsrangen naar de bodem, lager dan Maleisië (114), Sri Lanka (113), Indonesië (110), Filippijnen (108) en zelfs India (gerangschikt  nummer 77).  Ondertussen hebben sommige landen met vroege horrorverhalen aan het begin van de pandemie de zaken omgedraaid.  De top vijf van landen in volgorde zijn China, Malta, Polen, Italië en Oostenrijk.

Israël, dat momenteel enkele nieuwe uitbraken kent, staat nog steeds op de 9e plaats, en de Verenigde Staten, die eerder verantwoordelijk waren voor meer dan een kwart van alle Covid-19 in de wereld, staan ​​nu op de 27e plaats.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Pattaya News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!