Thailand staat op het 61ste plaats als het gelukkigste land ter wereld

BANGKOK:- Op een lijst van 146 landen op de World Happiness Index staat Thailand genoteerd op de 61 ste plaats. Finland was het gelukkigste land, terwijl Afghanistan het minst gelukkig was.  Finland is al vijf jaar op rij het gelukkigste land ter wereld.

Een redacteur van het World Happiness Report zei dat na de Covid19 pandemie alle drie de handelingen met het label ‘daden van vriendelijkheid’ zijn toegenomen: vreemden helpen, vrijwilligerswerk en donaties.  De redacteur zei dat de vriendelijke daden met bijna 25% zijn toegenomen ten opzichte van vóór Covid19.

“Deze golf van welwillendheid levert krachtig bewijs dat mensen anderen in nood helpen, waardoor ze meer geluk creëren voor begunstigden…”.

Hoewel Thailand ergens in het midden op de World Happiness Index staat, staat het op de derde plaats op de lijst van negen Zuidoost-Aziatische landen.  In Zuidoost-Azië is Singapore het gelukkigste land en Myanmar het minst gelukkig.

Zoals bij de lezers van Olleke Bolleke ongetwijfeld bekend, heeft Thailand een aantal niet zo geweldige rankings gehad op andere lijsten.  Op een schaal van nul tot 100, waarbij nul zeer corrupt is, scoort Thailand 35, volgens een ranglijst op de Corruption Perceptions Index van Transparency International.  Landen die 100 scoorden, waren bijna vrij van corruptie.  De gemiddelde score van alle landen was 45. De ranglijst van Thailand daalde ook van 104 naar 110 van de 180 landen.  Landen op de eerste plaats waren het minst corrupt, terwijl landen op de 180e plaats het meest corrupt waren.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: The Thaiger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!