Honderden mensen zijn gaan kajakken om kanaaltoerisme in Bangkok te stimuleren

BANGKOK:- Gisteren verzamelden zich zo’n 200 mensen aan de Thon Buri-kant van Bangkok, ten westen van de Chao Phraya-rivier, om in de kanalen te gaan kajakken om heb ecotoerisme in het land te promoten.

Het evenement, georganiseerd door het Bangkok Yai District Office, omvatte deelname van openbare groepen zoals Niyom Phai, Rak Khlong Fang Thon, Thiao Khlong Tong Long Thiao, Joy Sports company en Bangkok Rowing Club.

Khun Tipanan Sirichana, verbonden aan het secretariaat van de premier die zich bij het evenement aansloot, zei dat het één van de grootste bijeenkomsten was sinds het begin van de pandemie.  Kajakkers trotseerden de hitte om van de bezienswaardigheden te genieten en om wat beweging te krijgen.

Ze zei dat het evenement was gericht op het herstellen van kajakactiviteiten en het stimuleren van het toerisme langs de kanalen van Bangkok aan de Thon Buri-kant, wat in overeenstemming is met het beleid van premier Prayut Chan-o-cha.

De deelnemers peddelde een route van 10,34 km vanaf een pier in Wat Kalayanamit naar Klong Bangkok Yai, Khlong Bang Luang, Bang Luang Market en Klong Mon, voordat ze bij de Wat Kalayanamit terugkwamen.

Khun Tipanan zei dat de activiteit werd uitgevoerd in het kader van veiligheidsmaatregelen voor de volksgezondheid, waaronder regels voor waterveiligheid.

Sinds het begin van de pandemie is het kanaaltoerisme aan de Thon Buri-kant ronduit stil geweest, vooral rond het Bangkok Yai-kanaal dat aansluit op de Chao Phraya-rivier.

Voorafgaand aan de pandemie wemelde het gebied van langstaartboten die buitenlandse en binnenlandse toeristen vervoerden. Dit kajakken is leuk en het markeert een succes in de heropleving van het toerisme langs de waterwegen van Bangkok”, zei ze.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Apichart Jinakul 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!