Thailand staat nu in top 10 van landen met het aantal hoogsten dagelijkse Covid-sterfgevallen en infecties

THAILAND:- Het koninkrijk behoort in de afgelopen 44 dagen tot de top 10 van landen met het hoogste aantal dagelijkse Covid19 infecties, zo schreef een medisch docent gisteren in een Facebook-bericht.

“Het behoort ook tot de top 10 van landen met de hoogste Covid-gerelateerde sterfgevallen gedurende 15 dagen”, las het bericht van Thira Woratanarat, die docent is aan de faculteit geneeskunde van de Chulalongkorn Universiteit.

Alleen al op zaterdag stond Thailand 7e wereldwijd en 3e in Azië wat betreft infecties, en 3e wereldwijd voor Covid-gerelateerde sterfgevallen en goed voor 31,89 procent van de Covid-19-sterfgevallen in de regio, zei hij.

Khun Thira schreef verder dat Azië en Europa nu verantwoordelijk zijn voor 76,89 procent van de Covid19 infecties wereldwijd en 78,49 procent van de totale Covid-gerelateerde sterfgevallen.

“Het aantal Covid-19-infecties en sterfgevallen in Azië alleen al is goed voor respectievelijk 31,49 procent en 31,57 procent van de wereldwijde cijfers”, zei hij.

Het land staat nu wereldwijd op de 24e plaats als het gaat om totale besmettingen.

Thailand registreerde gisteren, zondag 1 mei, 11.535 nieuwe gevallen van Covid-19 en 91 doden, waarmee het totale aantal gevallen van het land op 4.262.484 komt.  Van hen zijn er 4.092.878 hersteld, 140.989 liggen nog in het ziekenhuis en 28.617 zijn overleden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!