Marineofficier krijgt 30 dagen gevangenis en wordt ontslagen wegens seksuele vernedering tegen dienstplichtigen

SATTAHIP:- Sergeant-majoor 2e Klasse Thaksin Ngokpilai is schuldig bevonden aan het feit dat hij dienstplichtigen van de Royal Thai Navy dwong om lichaamsvloeistoffen (spera) te drinken, hij moet  30 dagen in de gevangenis brommen en is per direct uit dienst ontslagen. Ook zijn twee superieuren werden veroordeeld.

Het incident had het afgelopen weekend veel aandacht gekregen in met name de Thaise media.

Naar aanvang van een onderzoek naar de oefening van de Thakin N.N. 29 april, vertelde een woordvoerder van de marine dat er een onderzoek was gedaan naar opleidingsofficier, Khun Drillmaster Thaksin, waarbij vast kwam te staan dat hij de genoemde beschuldigingen bekende en belandde pardoes 30 dagen in de cel wegens ernstige aantasting van de militaire reputatie.  Ook zou hij permanent uit het leger worden gezet.

De overheidsdiensten wezen verder op dat de twee superieuren van Khun Thaksin, waaronder de commandant van de veiligheidsafdeling van het Korps Mariniers en de commandant van het regiment en de dienst, elkaar 7 dagen en 15 dagen achter disciplinaire maatregelen krijgen.

Marinecommandant Somprasong Nilsamai heeft geschokt gereageerd op het incident en tegen al zijn commandanten gezegd: Marinecommandanten, hun rangen, moeten dienstplichtigen als broeders.  We moeten discipline en verantwoordelijkheid bijbrengen op basis van vriendelijkheid en respect.  Er mogen geen buitensporige straffen zijn, zoals pesten en alles gevonden, en als het wordt, zal de overtreder de volledige straf krijgen.”

Het incident ging viraal op sociale media, met bijna universele verontwaardiging, zo merkt uw nieuwsbeer Olleke Bolleke op.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Khaosod 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Khaosod.com 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!