Thailand staat dit jaar een omzetstijging van 3,9 miljard baht te verwachten na de in juni ingestelde toeristenbelasting

BANGKOK:- Thailand zou 3,9 miljard baht aan inkomsten krijgen na het besluit om vanaf 1 juni 300 baht te heffen op buitenlandse toeristen, zo liet de minister van Toerisme, Khun Phiphat Ratchakitprakarn aan de verzamelde pers weten. Zijn schatting was gebaseerd op de prognose dat 13 miljoen reizigers het land van 1 juni tot het einde van het jaar zouden bezoeken.

Vanaf 1 juni moeten bezoekers die het land per vliegtuig binnenkomen een toeslag van 300 baht betalen, terwijl degenen die het land over land of water binnenkomen 150 baht moeten betalen.

Hij zei dat van de verwachte 3,9 miljard baht 650 miljoen baht zou worden besteed aan reisverzekeringen voor toeristen, en dat de resterende 3,25 miljard baht naar een fonds voor toeristische ontwikkeling zou gaan.

Khun Phiphat legde uit dat de toegangsprijs van 300 baht inbegrepen zou zijn in de prijs van hun tickets voor reizigers die met het vliegtuig aankomen, waarbij luchtvaartmaatschappijen 5% van de toegangsprijs als bedrijfskosten delen.

“Dit idee is haalbaar en kan op tijd worden uitgevoerd, aangezien de regering nu in gesprek is met luchtvaartmaatschappijen om de toegangsprijs te innen”, aldus Phiphat.

Ondertussen moeten degenen die het land binnenkomen over land of water de toegangsprijs van 150 baht betalen via een kioskmachine, websites of applicatie, voegde hij eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!