Thailand springt in het “diepe” om het aantal verdrinkingsgevallen bij kinderen terug te dringen

BANGKOK:- De heeft Thaise regering heeft aangegeven, het Thai Children Can Swim-project van het ministerie van Lichamelijke Opvoeding te gaan steunen nadat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) bekendmaakte dat verdrinking wereldwijd de op één na belangrijkste doodsoorzaak is onder kinderen. 

Khun Rachada Dhnadirek, de plv. woordvoerster van het kabinet van de premier, verklaarde dat dit besluit op de resoluties van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties was overgenomen inzake het voorkomen van verdrinking onder jongeren, het nationaal Comité ter bevordering van de ontwikkeling van kinderen en jongeren, afgekort het NCYDP, heeft onder leiding van Khun Jurin Laksanawisit  ingestemd met het ondersteunen van het ministerie van Lichamelijke Opvoeding.

“Als de belangrijkste instantie om preventiemaatregelen te promoten, heeft het ministerie van Lichamelijke Opvoeding het Thai Children Can Swim-project bedacht, dat tot doel heeft kinderen basisvaardigheden bij het zwemmen bij te brengen en hoe ze veilig in het water kunnen blijven”, zo verklaarde khun Rachada. 

“Het Thai Children Can Swim-project heeft landelijk 9.311 kinderen onder de 15 jaar aangemeld als onderdeel van het project. Het project heeft op hun beurt ook ideeën voorgesteld om te voorkomen dat kinderen verdrinken bij het ministerie van Digital, het ministerie van Onderwijs en het ministerie van Volksgezondheid.” 

Verdrinking komt in Thailand het meest voor bij kinderen onder de 15 jaar, het aantal verdrinkingsgevallen bereikte onlangs een nieuw dieptepunt. Zodat zwemcursussen als verplicht schoolvak een welkome aanvulling zullen zijn op het bestaande basispakket.

In Thailand bedroeg het aantal sterfgevallen door verdrinking onder kinderen onder de 15 jaar tussen 2011 en 2020 ongeveer een vijfde van het nationale gemiddelde van ongeveer 3.614 sterfgevallen per jaar.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Thaise media 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!