Thailand speurt intensief samen met Laos naar 30 gesmokkelde tijgerwelpjes 

UBON RATCHATHANI: Thailand heeft zich tot Laos gewend bij het opsporen van nog eens 30 tijgerwelpen waarvan wordt aangenomen dat ze over de grens zijn gesmokkeld. Laos hielp vorige maand bij het redden van vier gesmokkelde tijgerwelpen.

Khun Chaiwat Limlikit-aksorn, directeur van het 9e kantoor van de nationale parken in Ubon Ratchathani, verklaarde dat zijn kantoor en zijn tegenhanger in Laos bezig waren om de nieuwe lading welpen op te sporen.

Hij denkt dat de welpen terug naar Thailand zullen worden gesmokkeld om te worden verkocht aan illegale eetgelegenheden die exotisch vlees leveren.

De directeur sprak met verslaggevers terwijl hij hen leidde om de vier tijgerwelpen te bekijken die vorige maand uit de klauwen van dierensmokkelaars werden gered. De bezoekers van het parkkantoor kunnen de welpen vandaag nog bekijken.

De vier welpen, genaamd Kham Khong (over de Mekong), Kham Daen (over de grens), Savan (naar Savannakhet) en Mukda (naar Mukdahan), zouden vanuit een tijgerboerderij in Thailand naar handlangers in Laos zijn gesmokkeld.

Vervolgens werden ze halverwege vorige maand teruggesmokkeld om te worden verkocht aan undercoverparkbeambten in Mukdahan.  De ambtenaren hadden aangeboden om de vier welpen, die toen twee maanden oud waren, te kopen voor 1,5 miljoen baht.

Khun Chaiwat zei dat de welpen zwak waren door ondervoeding toen ze werden gered, maar verkeren nu in goede gezondheid en elk weegt meer dan 7 kilo.  Ze worden verzorgd door een team van dierenartsen, die ze één keer per dag een maaltijd van vlees en melk geven.

Het echtpaar dat de tijgerwelpen heeft verkocht, zit in detentie en wacht op juridische stappen.

Naast de tijgerwelpjes heeft het park ook een langzame lori gered die door de eigenaar in de steek was gelaten.  De langzame lori was in een hoogspanningsmast geklommen en had zijn armen en benen verbrand door de hoogspanning.  Dierenartsen moesten de ledematen van het dier amputeren om zijn leven te redden, zei hij.

Chaiwat vertelde verslaggevers dat zijn kantoor ook wachtte op DNA-resultaten om te zien of de welpen afkomstig waren van Thaise boerderijen.  Als er een match is, zullen er juridische stappen worden ondernomen tegen de boerderij, zo voegde hij eraan toe.

Hij zei dat als de 30 andere gesmokkelde welpen worden gevonden, ze ook DNA-testen zullen ondergaan, zodat hun bron kan worden bepaald en juridische stappen kunnen worden ondernomen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: managerOnline.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!