Humeurige olifant valt tijdens de wijdingsceremonie in Noordoost-Thailand de bevolking aan

BURIRAM:- Daar zijn dit weekend tien mensen gewond geraakt nadat een olifant daar tijdens een wijdingsceremonie bij een tempel in woede ontstak. De olifant stampte een oudere vrouw op haar heup en verwondde haar ernstig, terwijl een andere vrouw, Khun Supranee Maliwan, 61 jaar, vertelde dat haar arm tijdens de aanval gebroken was.

Khun Supranee zei dat meer dan 1.000 mensen zich hadden verzameld voor de ceremonie voor Wat Nong Tat in het Lam Plai Mat-district van de provincie.

Ze vertelde dat ze bij de drie olifanten stond die speciaal naar de ceremonie waren gebracht om het evenement bij te staan, plots ontaarde één van de dikhuiden in een woede aanval waarbij de vrouw zo snel niet kon ontkomen aan de stampende poten van het dier. Er werden 10 slachtoffers voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

De 56-jarige Khun Surat Inthasri, zei dat zijn rechterbeen gewond was geraakt door de olifant.  Hij kon net een klein kind bij de woedende olifant wegduwen maar ontkwam zelf niet aan het geweld, zo vertelde hij.

De 63-jarige Pranom Chaitrong, gaf kinderen de schuld van de razernij en zei dat ze rond de olifant renden terwijl de gastheer van de ceremonie aalmoezen aanbood.

“Sommige kinderen verzamelden aalmoezen in de buurt van de olifanten, hoewel de gastheer mensen waarschuwde om bij hen uit de buurt te blijven”, zei ze.

Khun Pranom heeft nu de organisatie gevraagd om te stoppen met het meenemen van olifanten naar wijdingsceremonies om te voorkomen dat dergelijke aanvallen opnieuw zouden plaatsvinden.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: 77kaoded.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!