Thailand sluit zijn missie voor elektrische voertuigen op Asean-energieplan aan

BANGKOK:- Het Thaisekabinet heeft de resultaten erkend van de “Meeting on Energy” van 21 juni tussen de ministers van ASEAN en Japan, zo maakte de Thaise  regeringswoordvoerder Ratchada Thanadirek gisteren bekend.

“De Asean-landen hebben een gemeenschappelijk doel bij de uitvoering van het Asean-samenwerkingsactieplan voor energiefase 2, dat zal helpen de energie van de regio om te zetten in een schone, veerkrachtige en geschikte [hulpbron] voor de wereldwijde energieomgeving”, aldus Khun Ratchada.

Thailand heeft de volgende richtlijnen in het kader van het plan aangenomen:

1. Pas strategische plannen en benaderingen voor de lange termijn aan om de koolstofemissies te verminderen door middel van belangrijke beleidslijnen.

2. Verhogen van koolstofarme elektriciteitsopwekking door het aandeel van hernieuwbare energie te vergroten, geholpen door de BCG (bio-economisch beleid, circulaire economie en groene economie) om waarde toe te voegen aan lokale hulpbronnen en het welzijn van mensen te vergroten.

3. Ontwikkel de elektrische auto-industrie tegen 2025 zodat EV’s goed zijn voor 30 procent van de totale autoproductie, en steun de adoptie van innovaties en technologieën voor schone energie.

4. Ondersteun dringende plannen voor herbebossing om het koolstofabsorberende gebied te vergroten en het doel van het verminderen van koolstofdioxide te bereiken in overeenstemming met het klimaatakkoord van Parijs.

 De bijeenkomst leverde ook een gemeenschappelijk voornemen op om de energietransitie in de Asean te bevorderen door informatie en expertise uit te wisselen met Japan over de ontwikkeling en het gebruik van verschillende technologieën voor schone energie, zoals schone steenkooltechnologie, koolstofafvang en gebruik en opslag.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!