BREAKING NEWS | Gisterenavond gingen de demonstranten in Bangkok straatgevechten aan met de politie

BANGKOK:- Militante demonstranten gingen gisteravond het gevecht aan met de politie in Bangkok. Omdat de demonstranten aanvankelijk geen aanstalten maakten om weg te gaan, zette de politie waterkanonnen in en begon met traangas en rubberen kogels te schieten, wat ertoe leidde dat gewelddadige demonstranten met “pingpongbommen” stenen en andere harde voorwerpen begon te gooien.

Sommige demonstranten weigerden het Din Daeng kruispunt Junction nadat de leiders van het United Front for Thammasat de rally om 17:20 uur voor beëindigd hadden verklaard en alle demonstranten gevraagd hadden om naar huis te gaan. 

Er volgden vuurwerk en straatgevechten, waarbij een politiehokje bij Din Daeng Junction in brand werd gestoken, de plv.  politiewoordvoerder, luitenant-kolonel Krisana Pattanacharoen, vertelde vannacht tijdens een persconferentie dat er twee groepen demonstranten waren, van wie er één gewoon protesteerde tegen de regering, terwijl de tweede groep op weg was om onrust te zaaien.

Er zijn extra politiediensten ingezet op het kruispunt van Din Daeng om te voorkomen dat de situatie verder uit de hand gaat lopen. Hij gaf toe dat de politie meermaals was geprovoceerd door de demonstranten.  Volgens het Erawan Emergency Medical Service Center van de gemeente zijn bij de gevechten zeker zes politieagenten gewond geraakt.  Sommigen werden naar verluidt in de benen geraakt door vuurpijlen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Vertaling: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!