THAILAND:- Sekteleider wiens volgelingen zijn uitwerpselen aten gearresteerd in Chaiyaphum

CHAIYAPHUM:- Een man, die beweerde “de vader van alle religies” te zijn en zijn volgelingen zou hebben verteld zijn fecaliën te eten waren, is gearresteerd op verschillende aanklachten nadat 11 lijken, voornamelijk van zijn volgelingen, werden gevonden op zijn camping in de provincie Chaiyaphum.

De sekteleider werd alleen geïdentificeerd als de 74-jarige Thawee een inwoner van het Nong Rua-district van de provincie Khon Kaen, zo vertelde de gouverneur van Chaiyaphum, Khun Kraisorn Kongchalard gisteren

Hij werd zondag gearresteerd toen een beroemde sjamaan, Jiraphan Phetkhao, beter bekend als Mor Pla, politie en autoriteiten van andere overheidsinstanties ertoe bracht de camping in een bos in het dorp Moo 2 in Tambon Dong Klang in het Khon San-district van Chaiyaphum binnen te vallen.

Jiraphan beweert speciale bevoegdheden te hebben om mensen te helpen die door bijgeloof zijn getroffen, en runt een tv-programma waarin hij campagne voert tegen degenen die hij nep-sjamanen en boeddhistische maanden noemt die de monnikswetten overtreden.

Jiraphan zei dat een vrouw zijn hulp had gezocht nadat haar moeder naar de camping was gegaan, die door volgelingen als een “hermitage” werd beschouwd en naar verluidt niet naar huis mocht terugkeren.

De sekteleider wiens volgelingen zijn uitwerpselen aten gearresteerd in Chaiyaphum

Khun Jenjira, 53 jaar, inwoonster van Khon Kaen, vertelde Jiraphan dat haar moeder 80-jarige moeder, Khun Noi naar de hermitage was gegaan en niet naar huis was teruggekeerd.  Jenjira zei dat ze later hoorde dat de volgelingen slijm, urine, uitwerpselen en korst van “Vader” Thawee moesten eten, omdat al het afval van hen alle ziekten kon genezen.

Toen Mor Pla, de gouverneur van Chaiyaphum en politiechef van Khon San, kolonel Watanachai Janhathum, samen met andere autoriteiten op de camping arriveerden, ontdekten ze dat Thawee omringd werd door zo’n 30 volgelingen, die van middelbare leeftijd en ouderen leken te zijn.

Ze verbleven samen in een grote geïmproviseerde houten hut waarvan het dak was gemaakt van grasbladeren. Toen de autoriteiten arriveerden, droeg niemand in de hut een gezichtsmasker om zich te beschermen tegen het Covid-19-virus.

Alle volgelingen bevestigden naar verluidt hun geloof aan de autoriteiten dat ze dachten dat Thawee “Vader, de God” was die hen van alle ziekten kon genezen.

Schokkend genoeg dronken verschillende van hen Thawee’s urine en aten zijn poep vers uit zijn darmen, zo werd er verteld.

Maar de 11 lichamen, waaronder een van Thawee’s moeder, die op de camping werden bewaard – zowel in de hoofdhut als in de andere hutten, bewezen blijkbaar het tegendeel.

De volgelingen gaven toe aan de autoriteiten dat de lichamen toebehoorden aan zieke volgelingen die op de camping waren overleden nadat ze daarheen gingen om behandeling te zoeken bij “De Vader”.  Ze wilden dat hun lichamen daar zouden blijven zodat “De Vader” ze later naar de “hemel” zou sturen.

Alle lichamen hadden overlijdensakten die waren afgegeven door de lokale autoriteiten en ze werden in lijkzakken gestopt en in doodskisten geplaatst.  De volgelingen doorboorden de bodem van de kisten om resterende vloeistoffen eruit te laten sijpelen en op de grond te vallen, maar de lichamen werden niet geconserveerd met formaline.

De gouverneur van Chaiyaphum zei dat Thawee werd beschuldigd van het binnendringen van bosgrond en het overtreden van de volksgezondheidswet en de ziektebestrijdingswet.

De gouverneur liet weten dat de autoriteiten de 11 lichamen in beslag hebben genomen om autopsies uit te voeren om de oorzaak van hun dood te vinden en dat de beschuldigden mogelijk worden vervolgd.

Thawee wordt vastgehouden op het politiebureau van Khon San en een tiental van zijn volgelingen gingen naar het bureau om buiten op hem te wachten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!