De dieselprijs wordt deze week in Thailand gemaximeerd op 32 baht per liter

BANGKOK:- De vergadering van het uitvoerend comité van het Oil Fuel Fund is gisteren overeengekomen om de prijs van diesel voor deze week vast te stellen op 32 baht per liter, zo maakte Khun Wisak Watanasap, directeur van het Oil Fuel Fund Office, het OFFO bekend.

Hij voegde eraan toe dat het fonds diesel zal subsidiëren tegen 11,35 baht per liter om de marktprijs van 38 baht per liter te verlagen en de kosten van levensonderhoud van mensen te verlichten.  Vorige week subsidieerde het fonds diesel tegen het lagere tarief van 9,55 baht per liter.

Khun Wisak zei dat het Oil Fuel Fund momenteel een liquiditeit heeft van 12,93 miljard baht.  Hij voegde eraan toe dat dit voldoende zou moeten zijn om de brandstofprijzen in het hele land te subsidiëren nadat de regering het dieselprijsplafond, dat sinds oktober 2021 van kracht was, had geschrapt en vanaf 1 mei geleidelijke verhogingen aankondigde om de stijgende wereldwijde brandstofprijzen te weerspiegelen.

“De bijeenkomst berekende dat de wereldwijde brandstofprijzen kunnen gaan dalen als de winter in Europa eindigt”, zei hij.  

“De OFFO zal de oorlog tussen Rusland en Oekraïne nauwlettend blijven volgen en de impact ervan op de wereldwijde brandstofprijzen evalueren, alvorens volgende week maandag de aanpassing van de brandstofprijzen voor de detailhandel aan te kondigen.”

Ondertussen hebben de Government Savings Bank en Krung Thai Bank interesse getoond om geld te lenen aan het Oil Fuel Fund, dat 2 miljard baht zoekt om zijn liquiditeit te vergroten.  De OFFO bestudeert nu de leenvoorwaarden en verwacht dat het leengeld in juni wordt verdeeld.

Op 8 mei had het Oil Fuel Fund een tekort van 66,68 miljard baht.  De olierekening staat in het rood met 33,258 miljard baht en de rekening voor vloeibaar petroleumgas (LPG) met 33,423 miljard baht.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!