Thailand schrapt per 1 juni de quarantaine voor luchtreizigers en de Thailand Pass’ alleen voor Thaise ingezetene 

BANGKOK:- Vanaf 1 juni hoeven Thais die terugkeren naar Thailand geen “Thailand Pass” aan te vragen, maar buitenlanders zijn nog steeds verplicht om dit WEL te doen, maar het proces voor buitenlanders om Thailand binnen te komen zal gemakkelijker worden gemaakt, terwijl de quarantaine zal worden geschrapt, zo luidde gisteren de  aankondiging administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA.

Er is geen quarantaine-eis voor degenen die niet volledig zijn gevaccineerd en die via de lucht of over land aankomen, maar ze moeten ofwel een snelle antigeentest ondergaan, onder toezicht van een medische professional, binnen 72 uur voor vertrek of bij aankomst, daarnaast blijft de verzekeringsdekkingsvereiste 10,000 dollar

Voor internationale aankomsten die volledig zijn gevaccineerd, zijn voorafgaand aan de reis geen COVID-19-testresultaten vereist.

 De CCSA heeft ook besloten om de pubs, bars en karaokebars in de ‘Blauwe’ of ‘sandbox’-zones en ‘Groene’ of COVID-19-bewakingszones per 1 juni te heropenen tot middernacht, maar met bepaalde beperkingen  , inclusief het niet delen van ongewassen glazen of verkoopacties voor sterke drank, maar de verkoop van alcohol is toegestaan ​​en nauw contact tussen klanten en barmedewerkers is toegestaan, maar ze moeten WEL mondkapjes dragen.

Werknemers in de uitgaansgelegenheden, waaronder muzikanten, moeten volledig zijn ingeënt, met boostershots, en al het personeel moet elke dag worden gescreend en elke zeven dagen snelle antigeentests ondergaan of als ze symptomen ontwikkelen of risico lopen na blootstelling aan  een besmet persoon.  Allen zijn verplicht om te voldoen aan het programma “Universele Preventie”.

De gasten moeten aantonen dat ze volledig zijn ingeënt, inclusief boostershots, en voldoen aan het programma “Universal Prevention”.

Degenen die ouder zijn dan 60, een onderliggende ziekte hebben of zwanger zijn, wordt geadviseerd dergelijke gelegenheden niet te bezoeken.

Om open te gaan moeten de uitgaansgelegenheden toestemming vragen aan het provinciale Comité voor overdraagbare ziekten in elke provincie, inclusief Bangkok.  Alleen goed geregistreerde locaties mogen weer open.

 Tafels in de ruimten moeten minimaal een meter uit elkaar staan ​​en de ruimte moet goed geventileerd zijn.  De operators moeten ook hun klanten controleren om er zeker van te zijn dat ze volledig zijn gevaccineerd met booster-shots.

De CCSA stemde ook in met de herbestemming van 14 van de 65 “gele”, of hoge COVID-19-toezichtprovincies, tot “groen” en vijf tot “blauwe” of “sandbox” toeristische zones.  Dit betekent dat er 17 “Blauwe” zones, 46 “Gele” zones en 14 “Groene” zones zullen zijn.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Thai PBS World 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!