Maleisië lonkt naar Thaise toeristen

BANGKOK:- Nu Maleisië weer opengaat voor volledig gevaccineerde reizigers, heeft de Malaysia Tourism Promotion Board (MTPB) samengewerkt met gerelateerde bureaus om opnieuw toeristen naar het land te trekken.

Een donderdag gehouden evenement getiteld “Tourism Malaysia Hybrid Seminar” in het Crown Plaza Bangkok Lumpini Park bracht Maleisische bedrijven en Thaise touroperators samen om informatie uit te wisselen en toeristische pakketten voor Thais te ontwikkelen.

 De directeur van het MTPB, Mrs. Madzwin Zainal Abidin zei dat het bestuur blij was met de stap van de Maleisische regering om het internationale toerisme te promoten.

Ze hoopte dat het bestuur medewerking zou krijgen van luchtvaartmaatschappijen en bedrijven om Maleisië te promoten als een aantrekkelijke en veilige bestemming.

 Maleisië is klaar om alle soorten toerisme te ondersteunen, inclusief familie en vrije tijd, voegde ze eraan toe.

Ondertussen zei de voorzitter van de Malaysia Inbound Tourism Association, Mr. Uzaidi Udanis, dat het land de rest van het jaar een groot aantal evenementen heeft georganiseerd.

 Hij zei dat het Maleisische toerisme de afgelopen twee jaar had geleden onder de Covid-19-crisis, en voegde eraan toe dat het land dit jaar graag 1 miljoen toeristen zou willen zien.

Maleisië staat vanaf 1 mei volledig gevaccineerde reizigers toe het land binnen te komen zonder Covid-19-tests vóór vertrek en bij aankomst.  Dit omvat kinderen van 12 jaar en jonger, evenals degenen die binnen zes tot 60 dagen na vertrek met Covid-19 zijn besmet. Een reisverzekering is nu ook geen vereiste voor buitenlanders die het land binnenkomen.

Reizigers die niet volledig zijn gevaccineerd, moeten echter twee dagen voor vertrek een RT-PCR-test ondergaan, evenals een snelle antigeentest binnen 24 uur na aankomst in Maleisië, en een quarantaine van vijf dagen in acht nemen (quarantaine-vrijstelling is alleen voor personen  17 en lager).

Ondertussen zijn check-ins via de contact tracing app MySejahtera (MySJ) niet meer nodig, maar moet de MySJ Trace functie geactiveerd worden.

Ga voor actuele informatie naar https://www.malaysia.travel/travel-alert.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!