THAILAND | Scholen in Bangkok in de wacht gezet bij het uitreiken van Covid19 vaccins

BANGKOK:- De vaccinatie van leerlingen op 13 scholen in de hoofdstad van Thailand is uitgesteld nadat het ministerie van Volksgezondheid van Bangkok Metropolitan Administration (BMA) niet de benodigde vaccinaties had verstrekt.

Het Bangpakok 9 International Hospitaal, het vaccinatiecentrum voor de leerlingen, heeft aan de directeuren van de 13 scholen geschreven dat de vaccinatie tot nader order moest worden uitgesteld.

Volgens het ziekenhuis maakte het ministerie van Volksgezondheid donderdag bekend dat het de Pfizer-vaccindoses voor deze studenten niet op tijd kan leveren. Een ambtenaar van de volksgezondheid van BMA weigerde gisteren commentaar te geven op de zaak.

Het ministerie van Onderwijs lanceerde eerder deze maand zijn vaccinatieprogramma om studenten te vaccineren voorafgaand aan de geplande heropening van de school volgende maand. Khun Supat Champathong, staatssecretaris van Onderwijs, zei gisteren dat het ministerie van Onderwijs ouders aanspoort om hun kinderen te vaccineren tegen Covid19 virus. Hij zei dat vaccins alleen werden aangeboden aan middelbare scholieren van 12-17 jaar.

Khun Supat zei dat het ministerie van Onderwijs verwacht dat alle studenten die zich hebben geregistreerd voor vaccins eind volgende week hun eerste vaccinatie zullen hebben. Volgens het ministerie van Onderwijs hebben 3.722.806 van de 5.067.173 studenten zich in het hele land geregistreerd voor het vaccinatieprogramma en hebben meer dan 820.000, of 22%, hun vaccinatie gekregen.

Twee miljoen doses van het door de overheid aangekochte Pfizer Covid-19-vaccin arriveerden op 29 september in Thailand.

Ondertussen liet regeringswoordvoerster, Khun Traisuree Taisoranakul weten, dat tegen het einde van dit jaar 30 miljoen doses worden verwacht.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: photostock
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!