Het aantal Covid19 infecties schiet in het diepe zuiden van Thailand omhoog terwijl het infectiepercentage in Bangkok daalt

THAILAND:- Hoewel het aantal Covid19 infecties in Bangkok gisteren een duidelijke daling liet zien, namen de infecties in de vier grensprovincies in het Zuiden aanzienlijk toe.

De provincies Narathiwat, Pattani, Songkhla en Yala registreerden samen 2.303 nieuwe gevallen, vergeleken met 1.610 in Groot-Bangkok, aldus het Center for Covid-19 Situation Administration.

Yala registreerde de meeste gevallen met 756, gevolgd door 579 in Songkhla, 502 in Pattani en 466 in Narathiwat.

In een poging om de infecties onder controle te krijgen, gaf premier Prayut Chan-o-cha opdracht tot het opzetten van een ad-hoctaskforce in het zuiden onder leiding van zijn adviseur, voormalig hoofd van de Nationale Veiligheidsraad, generaal Nattaphol Nakpanich.

Het land zag ook de aankomst van 24 nieuwe gevallen uit het buitenland, waaronder 12 uit Myanmar, drie uit Cambodja en Maleisië, twee uit de VS en Oekraïne en één uit Duitsland en Pakistan.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: photostock
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!