Thailand scherpt vanwege de versoepeling van China de toegangsregels weer aan 

BANGKOK:- Het koninkrijk Thailand scherpt opnieuw de toegangsregels vanwege de aanstaande versoepeling van de quarantaine in China aan. Bezoekers uit het buitenland zullen in de toekomst minimaal twee keer moeten kunnen aantonen dat ze zijn ingeënt tegen het coronavirus, zo heeft de minister van Volksgezondheid Khun Anutin Charnvirakul aan de media bekend gemaakt.

Ook bezoekers die vanuit Thailand doorreizen naar een land dat een negatief RT-PCR-testresultaat vereist, moeten een bewijs van verzekering overleggen. Dit zal ervoor zorgen dat ze de kosten van hun behandeling kunnen betalen als hun test in Thailand positief is, zo vertelde minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul tegen de verslaggevers.

Het is nog niet duidelijk wanneer de nieuwe regels in werking zouden treden. Thailand had afgelopen oktober alle corona-inreisregels opgeheven. Het land verwacht nu echter een grote reisgolf uit China, waar het virus zich momenteel massaal verspreidt. 

Thailand is een zeer populaire bestemming voor toeristen uit China. In december kondigde Peking het einde van de quarantaineverplichting voor reizigers naar de Volksrepubliek aan. 

Vanaf 8 januari hoeven mensen die vanuit het buitenland naar China reizen alleen een negatieve coronatest te laten zien. Na het einde van het nul-coronabeleid kunnen Chinezen weer op vakantie naar het buitenland. 

Het is belangrijk op te merken dat het bovenstaande nog steeds voorstellen zijn, aangezien Thailand waarschijnlijk meer Covid-vereisten zal invoeren voor internationale reizigers, inclusief bewijs van vaccinaties. Op dit moment is nog niets concreet en gast het Thaise kabinet door met de voorstellen te blijven bespreken

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Thaise kranten

2 gedachten aan “Thailand scherpt vanwege de versoepeling van China de toegangsregels weer aan ”

  1. Pingback: 2accounts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!