De eindscore van “The Seven Dangerous Days” van Thailand eindigt met 317 doden bij 2.440 verkeersongevallen

THAILAND:- Uw nieuwsbeer had u vorige week beloofd om de trieste eindscore van het wegverkeer tijdens de nieuwjaarsvakantie te publiceren.

Wel nu, tijdens de een week durende campagne van de regering voor verkeersveiligheid tijdens de nieuwjaarsvakantie kwamen 317 mensen om het leven en raakten 2.437 anderen gewond bij 2.440 verkeersongevallen in het hele land. De cijfers zijn verzameld van 29 december 2022 tot 4 januari 2023 tijdens de nieuwjaarscampagne voor verkeersveiligheid van de regering. Khun Chotenarin Kerdsom, de secretaris van het ministerie van Binnenlandse Zaken, heeft de gegevens zojuist vrijgegeven. 

Gedurende de periode van zeven dagen rapporteerde de zuidelijke provincie Surat Thani met 79 de meeste ongevallen. De meest noordelijke provincie Chiang Rai had met 15 het hoogste aantal verkeersdoden, terwijl de provincie Kanchanaburi in de westelijke regio het hoogste aantal gewonden telde met 91 dodelijke slachtoffers.

Vijf provincies – Bung Kan, Narathiwat, Phangnga, Satun en Sukhothai – meldden geen verkeersdoden.

Het rijden onder invloed bleef de meest voorkomende oorzaak van verkeersongevallen, terwijl snelheidsovertredingen en het niet dragen van veiligheidsuitrusting de belangrijkste oorzaken waren van de meeste verkeersslachtoffers, zei Chotenarin. 

Bij de meeste ongevallen waren in die periode motorfietsen betrokken en 70% van de gewonde en dode slachtoffers droeg geen helm, zei hij. 

Het aantal verkeersongevallen en gewonden en doden daalde echter ten opzichte van voorgaande jaren, voegde hij eraan toe. Er waren 2.707 verkeersongevallen, 333 doden en 2.672 gewonden in dezelfde periode een jaar eerder en 3.333 ongevallen, 392 doden en 3.326 gewonden twee jaar eerder.

Khun Weerakit Harnpariphan, directeur-generaal van de reclasseringsafdeling, zei dat rechtbanken van 29 december tot 4 januari een proeftijd hebben opgelegd aan bestuurders in 8.567 gevallen van rijden onder invloed, 21 gevallen van roekeloos rijden en 335 gevallen van rijden onder verdovende invloeden. 

Het hoogste aantal gevallen van rijden onder invloed, 469, werd gemeld in de provincie Roi Et, gevolgd door 388 gevallen in Samut Prakan en 358 gevallen in Nonthaburi, aldus khun Weerakit. Het aantal gevallen van rijden onder invloed tijdens de nieuwjaarsvakantie is dit jaar met 8,88% gestegen ten opzichte van vorig jaar, zei hij

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!