Thailand schenkt geld en uitrusting aan Laos om de uitbraak van Covid-19 te helpen bestrijden

~BETER EEN GOEDE BUUR DAN EEN VERRE VRIEND~
(Van mensen in de omgeving kan men in de regel meer hulp verwachten) 

VIENTIANE:-  De Koninklijke Thaise Ambassade in Laos heeft het Laos geholpen de uitbraak te bestrijden en heeft het land contant geld en materiaal geschonken met een totale waarde van meer dan 16 miljoen baht.

De republiek Laos, net ten noorden van Thailand, steunt momenteel onder lockdown-maatregelen en probeert uit alle macht een ​​piek van Covid-19-infecties te voorkomen.

Hoewel het aantal gevallen in Laos tot nu toe laag is gebleven sinds het begin van de pandemie vorig jaar, met actieve gevallen doorgaans onder de 10, was er een piek in het aantal gevallen medio april en het aantal actieve gevallen bedraagt ​​nu 1.302.  Het land meldde gisteren zijn eerste coronavirusgerelateerde overleden ingezetene

De donaties  uit Thailand helpen bij het leveren van mobiele bioveiligheidslaboratoria om Covid-19-tests met uitstrijkjes en bedden voor Covid-19-patiënten uit te voeren, evenals beschermende uitrusting zoals 50.000 medische mondkapjes en meer dan 2.000 persoonlijke beschermingsmiddelen of PBM-outfits.

Tegen het einde van de maand zal een bestelling met voorraden ter waarde van 8,5 miljoen baht worden afgeleverd.  Die bestelling zal 2.000 extra PBM-outfits, Covid-19-testapparatuur, DNA / RNA-extractiekits en 2.500 testkits bevatten.  Andere apparatuur die door Thailand wordt geleverd, omvat een defibrillator, een patiëntbewakingsapparaat, infraroodthermometers, zuurstofregelaars en pulsoxymeters.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Nation Thailand

Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Nation Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!