Thailand schakelt een Hollandse kaaskop in om de rivieren in de land schoon te maken

~SCHOON SCHIP MAKEN~
(De boel opruimen)

Als onderdeel van de overeenkomst zullen drie op zonne-energie werkende “Interceptor” waterzuiveringscatamarans worden getest voor de verwijderingsnominatie van plastic afval uit Thaise rivieren.  

De eerste catamaran zal worden gebruikt in de buurt van het Phra Chulachomklao-fort aan de Chao Phraya-rivier in Samut Prakan, aangezien het de meest vervuilde van alle Thaise rivieren is met plastic afval en ander puin.  De hoeveelheid afval in de Chao Phraya in 2017 bedroeg ongeveer 2.170 ton.  Dankzij overheidsmaatregelen is het nu gedaald naar 702 ton in 2019.  

Volgens de overeenkomst moet de “Interceptor” elke dag tot vier ton afval uit het water verwijderen om de hulpbronnen van de zee en de kust en de levende wezens in de wateren te beschermen.  

Tijdens een persconferentie zei de directeur van het Instituut voor onderzoek en ontwikkeling van mariene en kusthulpbronnen, Khun Sumana Khachornwattanakul, dat het gebruik van de apparaten het plastic afval van de rivier in de oceaan tot 60 procent zal helpen verminderen.  

Het afval komt in de “interceptor” door de natuurlijke stroming van de rivier.  De gehele elektronica van het apparaat, inclusief transportband, shuttle, verlichting, sensoren en datatransmissie, wordt klimaatneutraal bedreven met zonne-energie.  Omdat de “Interceptor” constant met internet is verbonden, kunnen alle prestatiegegevens continu worden geëvalueerd.  Dankzij het netwerk krijgen de operators automatisch een melding zodra de afvalcontainers vol zijn en vervangen moeten worden.  

Meer informatie is beschikbaar over deze catamarans is te vinden op de website van TheOceanCleanUp.com. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!