Het Thaise “Freedom House” classificeert Thailand als een niet-vrij land

~LUISTEREN ALS EEN VINKJE~
(Erg gehoorzaam zijn)

BANGKOK:- Op een schaal van 0 tot 100, waarbij 100 staat voor absolute vrijheid, beoordeelt de non-profitorganisatie Freedom House Thailand met 30 punten als een “niet vrij “land. De organisatie beoordeelt elk jaar de politieke en burgerlijke vrijheden in landen over de hele wereld. 

Volgens de meest recente beoordeling is Thailand verslechterd op het gebied van rechten en vrijheden, van” gedeeltelijk vrij “naar” niet vrij “.

De belangrijkste reden die de organisatie noemt zijn de zorgen voor de ineenstorting van de populaire oppositiepartij Future Forward, die het goed deed bij de verkiezingen van 2019, maar het harde optreden van de door het leger gedomineerde regering op de vrijheidsschaal zijn achteruit gegaan.

Freedom House beoordeelt landen op onderwerpen als het verkiezingsproces, de vraag of politici en leidinggevenden werden gekozen bij vrije en eerlijke verkiezingen, maar ook  vrijheid van meningsuiting en individuele rechten.  

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: thethaiger.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!