Steeds minder geboorten in Thailand

~ERGENS GRIJZE HAREN VAN KRIJGEN~
(Zich zorgen maken)

BANGKOK:- Het totale vruchtbaarheidscijfer (TFR) in Thailand is voor het eerst gedaald tot 1,51 Dit betekent dat een vrouw in het Koninkrijk gemiddeld anderhalf kind baart.  

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie en de Wereldbank neemt het aandeel ouderen in een land toe als de TFR onder de 2,1 komt, wat resulteert in een toename van migrerende werknemers.  

De TFR is een indicator van de tevredenheid en het welzijn van de samenleving en haar toekomstperspectieven.  Een samenleving die zich prettig voelt in haar omgeving en toekomstperspectieven voor haar kinderen ziet, zal tot op zekere hoogte meer pasgeboren kinderen krijgen.  

Volgens dr.  Kamthorn Pruksananonda, voorzitter van een subcommissie reproductieve geneeskunde aan het Koninklijk Thais College van Verloskundigen en Gynaecologen, zei dat de Thaise TFR 5.1 was.  Hij waarschuwt dat de indicator binnen een decennium verder zal dalen tot 1,3 als er geen duurzame maatregelen worden genomen. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!