Thailand schaft per 1 oktober de vaccin- en Covid19 testvereisten voor toegang af

BANGKOK:- De Minister van Volksgezondheid, Khun Anutin Charnvirakul, bevestigde na het bijwonen van de vergadering van het Nationaal Comité voor Overdraagbare Ziekten dat de Covid19 situatie zowel wereldwijd als in Thailand verbetert, terwijl de cijfers voor opgenomen patiënten, kritieke patiënten en dodelijke slachtoffers zijn blijven dalen en naar schatting 82% van de bevolking heeft  ontwikkelde immuniteit tegen de ziekte.

In de Thaise Staatscourant staat te lezen dat de Covid19 ziekte vanaf 1 oktober wordt aangemerkt als een overdraagbare ziekte onder toezicht.  Het National Communicable Disease Committee heeft onlangs een vergadering gehouden om praktische richtlijnen voor de huidige toestand van de ziekte vast te stellen.  Het heeft ook besloten om de vaccin- en COVID-testvereisten voor toegang tot Thailand op te heffen.

De cijfers voor opgenomen patiënten, kritieke patiënten en dodelijke slachtoffers zijn blijven dalen en naar schatting heeft 82% van de bevolking immuniteit tegen de ziekte ontwikkeld.

Tijdens de vergadering keurde het plan goedgekeurd om de Covid19 ziekte als een overdraagbare ziekte onder toezicht voor de periode oktober 2022 – september 2023 te plaatsen? Daarom werd goedkeuring gegeven voor de status van gevaarlijke overdraagbare ziekte die moest worden opgeheven en gedegradeerd tot de 57e overdraagbare ziekte die wordt gecontroleerd.  De order is uitgevoerd in overeenstemming met de Overdraagbare Ziektenwet B.E.  2558 aangekondigd in de Staatscourant.  De wijziging gaat in op 1 oktober.

De bijeenkomst zal ook vier strategieën voor de monitoring van COVID-19 aan het kabinet presenteren.  Het gaat hierbij om de maatregelen voor ziektepreventie, monitoring en bestrijding;  behandeling;  communicatie van ziekterisico;  en juridisch, maatschappelijk en economisch management.

Bovendien keurde het comité nieuwe preventie- en monitoringmaatregelen goed die verband houden met de inreisprocedures van Thailand.  Bewijs van vaccinatie of ATK-testresultaten zijn niet langer nodig, hoewel reizigers mogelijk nog steeds worden geïnspecteerd als ze symptomen van gevaarlijke of opkomende ziekten vertonen. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: NNT News
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: NNT News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!