Thailand richt een speciale politie-eenheid op om illegale visserij aan te pakken 

BANGKOK:- De Koninklijke Thaise politie heeft een speciale taskforce opgericht, “IUU Hunter”, om toezicht te houden op en controle uit te oefenen op de visserijsector en om illegale, ongemelde en ongereglementeerde visserij (IUU) in Thaise wateren te stoppen.

“De IUU Hunter-eenheid zal ongeveer 100 manschappen tellen die actief onderzoek zullen doen naar de visserijsector in 22 kustprovincies om ervoor te zorgen dat hun bedrijfsactiviteiten legaal zijn en vrij zijn van dwangarbeid of slachtoffers van syndicaten voor mensenhandel”, zo maakte het plv.  hoofd van de nationale politie, luitenant-generaal Surachet Hakpal bekend.

“We beginnen met het onderzoeken van meer dan 10.000 commerciële vissersboten die zich hebben geregistreerd bij het Ministerie van Visserij en die in februari en maart hun vergunning zouden moeten krijgen.  

Geïnteresseerde ondernemers kunnen contact opnemen met het provinciale visserijbureau of het PIPO-visserijcentrum om hun trawlers te laten onderzoeken en ervoor te zorgen dat ze zich aan de gerelateerde wetten houden.”

Generaal Surachet voegde eraan toe dat de taskforce de monitoring-, controle- en bewakingscapaciteit van Thailand tegen IOO-visserij en mensenhandel zal helpen verbeteren.  

“Thailand streeft ernaar om ASEAN-leider te worden op het gebied van anti-IUU-visserij en om onze status in het US Trafficking in Persons Report te verbeteren, van het huidige Tier 2 Watchlist-niveau naar Tier 2-niveau,” zei hij.

De Tier 2 Watchlist verwijst naar landen waarvan de regeringen niet volledig voldoen aan de minimumnormen van de Amerikaanse Trafficking Victims Protection Act, maar die aanzienlijke inspanningen leveren om deze normen na te leven.  Om op Tier 2-niveau te komen, mag het land geen significant aantal slachtoffers van ernstige vormen van mensenhandel hebben.

“De IUU Hunter-eenheid zal ook samenwerken met het ministerie van Visserij, het ministerie van Marine en het ministerie van Arbeidsbescherming en Welzijn om zaken te onderzoeken die verband houden met de vermiste 231 vissersarbeiders in de afgelopen twee jaar”, zei Surachet.  “De unit zal ervoor zorgen dat de arbeidsomstandigheden op vissersboten voldoen aan de arbo-normen.”

Om illegale visserij of mensenhandel te melden, bel 1599 of bezoek www.humantrafficking.police.go.th, facebook.com/TICAC2016 of Line: @HUMANTRAFFICKTH

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!