Thailand reserveert twee miljard baht om de Covid19 behandelingen voor buitenlanders te dekken

BANGKOK:- Het kabinet van Thailand heeft deze week 2.021 miljard baht uitgetrokken voor het vergoeden van Covid-19-vaccins aan ziekenhuizen, die mensen hebben behandeld die geen recht hebben op gratis medische diensten.

De regeringswoordvoerder, khun Thanakorn Wangboonkongchana zei dat het geld van oktober 2021 tot juni 2022 zal worden gebruikt om ziekenhuizen terug te betalen die niet-Thais hebben behandeld of hebben gevaccineerd tegen Covid19 virus.

Van het budget zal 1.923 miljard baht de behandelingskosten dekken, terwijl 98 miljoen baht de vaccinatiekosten zal dekken.

Aanvankelijk konden ziekenhuizen geen aanspraak maken op vergoeding van de National Health Security Office (NHSO), omdat de behandeling en vaccins werden verstrekt aan staatlozen of niet-Thaise personen die niet aan de socialezekerheidsdiensten hebben bijgedragen.

Khun Thanakorn voegde eraan toe dat nog eens 14,51 miljard baht is gereserveerd om risicovergoedingen, overuren en extra-werkbetalingen aan medisch personeel te dekken in zes projecten die verband houden met de aanpak van de Covid-19-pandemie.

Hij zei dat de fondsen zullen worden toegewezen aan de Emergency Health Division, het Permanent Secretariaat van de Volksgezondheid, de Medical Services Department, de Medical Sciences Department, de Mental Health Department en de Health Department.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!