De meeste Thais willen snel rijk worden, maar dringen er bij de overheid op aan om de loterijprijzen te controleren

BANGKOK:- Uit een recent opinieonderzoek bleek dat de meeste Thais die staatsloten kopen, tegelijkertijd hopen dat de overheid het probleem van de oneerlijk te hoge tickets zal aanpakken.

Het onderzoek, uitgevoerd door Suan Dusit University van 29 tot 31 maart, omvatte 1.081 respondenten uit het hele land.  De resultaten werden gisteren bekend gemaakt door hoofdonderzoeker Pornprom Buathong en Asst prof. Nisarat Issaramanorot, plaatsvervangend decaan van de Faculteit Educatie van de universiteit.

Op de vraag of ze het leuk vinden om loterijen te kopen, antwoordde 61,78 procent “Ja”, 6,96 procent “Nee”, terwijl de rest het niet kon schelen.

Maar liefst 66,08 procent zei dat ze niet geloven dat de regering zal kunnen voorkomen dat de loterijprijzen stijgen boven de nominale waarde van 80 baht, 12,88 procent gelooft dat de overheid de prijs kan beheersen, terwijl 21,04 zei dat ze het niet wisten.

Uit het onderzoek bleek ook dat 52,05 procent van de respondenten de staatsloterij kocht, 31,44 procent de ondergrondse loterij kocht, 11,61 procent de loterij online kocht, terwijl 2,9 procent andere loterijen kocht.

Op de vraag hoe vaak ze loterijen kochten, zei 28,49 procent dat ze elke twee weken loten kochten voor tweewekelijkse trekkingen, 25,46 procent kocht af en toe loterijen, terwijl 23,87 procent zei dat ze loterijen kochten voor bijna elke trekking.

Wat betreft de reden waarom ze loterijen kochten, zei 54,60 procent dat ze snel rijk wilden worden, 48,65 procent houdt van de spanning van wedden, terwijl 32,59 procent zei dat ze loten kochten omdat ze van geluksgetallen hadden gedroomd.  Bij deze vraag kregen de respondenten meer dan één keuze.

Wat betreft de problemen die ze tegenkomen bij het kopen van loten, noemde 87,38 procent hoge prijzen, 49,91 procent klaagde dat ze de nummers die ze wilden niet konden kiezen, terwijl 37,38 procent zei dat ze gedwongen waren om hele sets van hetzelfde nummer te kopen.  Bij deze vraag kregen de respondenten meer dan één keuze.

Op de vraag hoe de overheid de prijs van loterijen kan controleren, zei 64 procent dat ze tussenpersonen zou moeten afschaffen, 60,09 procent wil strenge straffen voor kaartverkopers die de prijs onterecht opdrijven, terwijl 54,51 procent wil dat de autoriteiten kijken naar  loterijkraampjes om te hoge prijzen te voorkomen.

Khun Nisarat zei dat het onderzoek aantoont dat de meeste Thais snel rijk willen worden, vooral omdat de Thaise economie te lijden heeft onder de gevolgen van de Covid-19-crisis.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!