THAILAND | Premier Prayut en zijn 10 kornuiten overleven de motie van wantrouwen

BANGKOK:-  Voor Thaise premier, Prayut Chan O’Cha, en tien van zijn collega’s begon het weekend met een goed gevoel, nadat ze de motie van afkeuring hadden overleefd. De motie van wantrouwen was door oppositiepartijen aangezwengeld om de huidige regering ten val te brengen.

Tijdens de stemming kreeg premier Prayut 256 stemmen voor, 207 tegen en 9 onthoudingen.

Het hoogste niveau van steun en stemmen ging naar vice-premier Prawit Wongsuwan met 268 stemmen voor, 193 tegen en 11 onthoudingen.

Ondertussen gingen de laagste steunstemmen naar vice-premier en minister van Handel Jurin Laksanawisit met 241 stemmen voor, 207 tegen en 23 onthoudingen.

Dit betekent in wezen dat de huidige regering aan de macht zal blijven tot de democratisch geplande verkiezingen in 2023. Dit was de vierde keer dat de oppositie probeerde de regering van Prayut af te zetten en de vierde keer dat ze faalden.

Premier Prayut Chan-O-Cha is aan de macht in Thailand sinds hij in 2014 een staatsgreep leidde.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Phuket Express 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Phuket Express

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!