De uit Thailand gevluchte met apenpokken besmette Nigeriaanse man in Cambodja opgepakt

PHUKET:- De 27-jarige Nigeriaanse man, het eerste geregistreerde geval van apenpokken in Thailand, is uit het ziekenhuis weggevlucht, dit nadat hij realiseerde dat de immigratiedienst naar hem op zoek was.

De Nigeriaan arriveerde afgelopen oktober in Thailand, verliet het land nooit en was al langer dan zijn visum.  Betrokken ambtenaren betwijfelden daarom dat hij het eerste geval van apenpokken in het land is.  De visumschending kan een reden zijn voor zijn ontsnapping.

Het Department of Disease Control traceerde ongeveer 100 mensen die in contact waren met de Nigeriaan, waaronder 17 mensen die risicovol contact hadden.  Niemand testte echter positief op de ziekte.

De zaak had de A2 (Afrikaanse) stam van apenpokken die overigens niet gevaarlijk is.

De artsen verklaarde dat de incubatietijd 7-21 dagen was en dat patiënten vanzelf konden herstellen zonder behandeling. De Immigratiedienst vertelde dat de man Phuket al had verlaten en niet wisten waar hij zich bevond.

De politie in Cambodja heeft ondertussen laten weten dat ze de Nigeriaanse man gearresteerd hebben.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand  
Bron: TNA News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!