Thailand hangt de vlaggen halfstok ter ere van de voormalige Japanse premier Shinzo Abe

BANGKOK:- De woordvoerder van de regering van Bangkok, Thanakorn Wangboonkongchana, liet weten dat premier Prayut alle Thaise overheidsinstanties en staatsbedrijven heeft bevolen om de nationale vlag halfstok te hangen ter ere van de voormalige Japanse premier Shinzo Abe, die afgelopen vrijdag werd vermoord.

Khun Thanakorn verklaarde ook dat premier Prayut vandaag in de Japanse ambassade in Bangkok aanwezig zal zijn om het condoleanceregister te ondertekenen.

Shinzo Abe werd doodgeschoten in de Japanse stad Nara terwijl hij een toespraak hield tijdens een politieke campagne.

De moord schokte de wereld omdat wapengeweld ongebruikelijk is in Japan, dat vaak wordt beschouwd als een van de veiligste landen.

Veel wereldleiders hebben hun medeleven betuigd en de “walgelijke” aanval zwaar veroordeeld.

Premier Prayut betuigde ook zijn medeleven en voegde eraan toe dat Abe een grote rol had gespeeld bij het versterken van de banden tussen Thailand en Japan tijdens zijn ambtstermijn als premier van Japan.

Hij noemde zijn bezoek aan Thailand in 2013, waar hij een stevige basis legde voor de bilaterale betrekkingen.

Een verklaring van het Thaise ministerie van Buitenlandse Zaken zei dat Abe zal worden herinnerd als een echte vriend van Thailand die zich inzet voor het cultiveren van de warme vriendschap en samenwerking tussen Thailand en Japan op alle gebieden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Diverse Thaise kranten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!