THAILAND | politie zweert zich niet uit het demonstratiegebied Din Daeng in Bangkok terug te trekken als de avondklok wordt opgeheven

BANGKOK:- De politie van Bangkok heeft laten weten dat ze de druk op Thalu Gas-demonstranten niet zullen verminderen wanneer de avondklok wordt opgeheven, wat waarschijnlijk eind deze maand aan de orde zal zijn.  De waarschuwing betekent dat nachtelijke botsingen op het kruispunt van Din Daeng, die het lokale leven wekenlang hebben verstoord, waarschijnlijk tot in november zullen blijven voortduren.

Ondertussen klaagt de lokale bevolking dat de politie het gebied bijna elke avond hun woonomgeving met traangas bestoken terwijl Thalu Gas-jongeren op motorfietsen gewelddadig door de buurt racen.

De oproerpolitie heeft ook waterkanonnen ingezet en gebruikt rubber kogels tegen demonstranten het het Din Daeng gebied, die dit beantwoorden met krachtig vuurwerk, katapulten en pingpongbommen.

De Thalu Gas-groep bestaande uit voornamelijk arbeidersjongeren heeft de geweldloze tactieken van de door studenten geleide protestbeweging naast zich neergelegd en gaan voor zwaardere tegenstand.

De plv. commissaris van de Metropolitan Police, Piya Tawichai, zei dat de demonstratie van dinsdagavond op het kruispunt in het noorden van Bangkok hetzelfde patroon van geweld volgde.

Demonstranten gooiden met krachtig vuurwerk en schoten met  katapulten, vuurpijlen en verschillende kleine explosieven  op de politie af, waarbij ook de lokale bewoners in de buurt van het hoofdkwartier van de Royal Thai Army en het Veterans Hospital het moeten ontgelden.

De politie heeft nu eenmaal de plicht om geweld in de stad te voorkomen, ongeacht of er een avondklok is ingesteld of niet, zo voegde hoofdcommissaris Piya eraan toe.

Echter, het gebruik van traangas in Din Daeng zou naar na klachten van de lokale bevolking verminderd worden, zo zei hij.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!