Boeddhistische tempel in West Thailand dat dienst deed als afkickkliniek, sluit te midden van schokkende beschuldigingen van misbruik

KANCHANABURI:- Een Thaise tempel in de provincie Kanchanaburi in het westen van Thailand, de “Wat Tha Phu Rat Bamrung”, ook bekend als “Wat Tha Phu”, die ook dienst doet als afkickkliniek, is gesloten na beschuldigingen van het eisenlosgeld, marteling en schending van de mensenrechten.  Vanwege de opzienbarende beschuldigingen wordt de tempel onderzocht door de Narcotics Control Board en het ministerie van Volksgezondheid.

De beheerders van de tempel beweren dat ze moeten sluiten omdat de tempel niemand heeft die toezicht houdt op het centrum.  Een Thaise krant voegt eraan toe dat de abt die het rehabilitatieproject was gestart afgelopen maandag is overleden.  Ze zeggen dat hij al in slechte gezondheid verkeerde, maar de stress van de beschuldigingen verslechterde zijn toestand alleen maar.

Eerder deze week werd ontdekt dat meer dan 200 patiënten in erbarmelijke omstandigheden in de tempel gehuisvest ware .  Ze werden overgebracht naar een veldhospitaal in het Khao Chon Kai Territorial Defense Student-Training Camp.  

Een onbekend aantal patiënten is door familieleden uit het ziekenhuis opgehaald.  Toen de families hoorden van de beschuldigingen van misbruik, zeiden ze dat ze geschokt waren en zich niet bewust waren van de omstandigheden waarin hun familieleden leefden.

Sommige patiënten waren daar uit eigen wil en anderen waren door de politie bevolen om daar te blijven in plaats van een strafblad.  De patiënten moesten 12.000 baht betalen bij binnenkomst in de afkickkliniek en moesten nog eens 2.000 baht betalen voor voedsel.  Ze moesten ook een vergoeding van 10.000 baht betalen als ze vroegtijdig werden ontslagen of als ze hun contract van 12 maanden schenden.  Een meerderheid van de patiënten bleef in het centrum om de forse boete te ontlopen;  hoewel de Thaise kranten schrijven dat de enige behandeling die het programma bood in wezen gewoon bidden was.

Ze zeiden verder dat meer dan 200 patiënten vastzaten in 1 kamer met 2 badkamers.  Patiënten zeggen dat ze ziekten en huidaandoeningen hebben opgelopen vanwege de afgeleefde omstandigheden.  

De families beweren dat ondanks het betalen van 2.000 baht per maand voor voedsel, hun familieleden slechts 1 maaltijd per dag kregen, of 2 maaltijden als ze geluk hadden.  Op dagen dat de patiënten niet zoveel geluk hadden, moesten ze bedorven rijst eten en uit dezelfde kommen eten die ze gebruikten om te baden of de toiletten door te spoelen.  Tot 10 patiënten werden gedwongen uit dezelfde kom te eten en dezelfde lepel te gebruiken.

 Patiënten die klaagden over de behandeling of probeerden te ontsnappen, werden door personeel mishandelt, zo schrijft een vooraanstaande Thaise krant. Ze voegen eraan toe dat het personeel, bestaande uit reddings- en medische functionarissen, werd ingehuurd door de abt.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in West Thailand
Bron: Thaise PBS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!