Thailand overweegt vervroegde heropening van bars

PATTAYA:- Uw nieuwsbeer Olleke Bolleke in Thailand las zojuist in “ASEAN NOW” dat Thailand zal overwegen om bars, clubs, lounges eerder dan gepland te heropenen nadat het aantal nieuwe covid19 infecties tot het laagste in vier maanden is gedaald.

Eerder deze maand liet het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, weten dat bars en andere uitgaansgelegenheden tot het volgend jaar 16 januari gesloten zouden zijn.

Gisteravond verklaarde de secretaris-generaal van de Nationale Veiligheidsraad, khun Supot Malaniyom echter dat er volgende week een voorstel zal worden overwogen dat ervoor kan zorgen dat de bars het groene licht krijgen om eerder dan gepland te openen.

Khun Supot sloot de opening van bars vanaf 1 december uit, maar zei dat de voorstellen om te heropenen “heel goed” waren en zei dat er “een kans” is dat de heropening vervroegd wordt.

Indien goedgekeurd, zouden locaties met SHA of gelijkwaardige veiligheidsmaatregelen waarschijnlijk kunnen heropenen.

Ondertussen drong de CCSA-woordvoerder, khun Apisamai Srirangson er bij locaties op aan om zich te registreren voor de SHA-certificering, eraan toevoegend dat een vroege heropening “afhankelijk zal zijn van de gereedheidslocaties” om een ​​COVID-19-vrije omgeving te kunnen creëren.

De CCSA is ook van plan om vanaf 1 december meer landen toe te voegen aan de lijst met plaatsen die in aanmerking komen voor quarantainevrij reizen.

Meer dan 50.000 toeristen zijn nu Thailand binnengekomen sinds het land op 1 november openging voor toerisme.

Gisteren onthulde het ministerie van Volksgezondheid dat 65% van de mensen in Thailand nu ten minste één dosis van een Covid19 vaccin heeft gekregen, terwijl 53% een volledige  heef gekregen, volgend jaar hoopt Thailand met de boostervaccinaties te kunnen beginnen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Asean Now

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!