Terwijl Thailand weer langzaam voor de buitenwereld opengaat wordt de grensbewaking op geschaald

THAILAND:- Premier Prayut Chan-o-cha heeft opdracht gegeven tot strengere grensbewaking om ervoor te zorgen dat er geen wapens of drugs Thailand worden binnengesmokkeld, maar ook omdat hij zich zorgen maakt over de ernstige crisis in Myanmar.

De woordvoerder van het ministerie van Defensie, generaal Kongcheep Tantrawanit, zei zaterdag dat plv.  minister van Defensie, generaal Chaichan Changmongkol, via teleconferenties een ontmoeting had met de strijdkrachten, politie en binnenlandse veiligheidsoperaties om de veiligheid te bespreken en mogelijke Covid-19-uitbraken aan te pakken nu het land is heropend.

Chaichan vertelde tijdens de vergadering dat de premier elke troepenmacht, vooral grensbewakingseenheden, heeft opgedragen om bijzonder voorzichtig te zijn en smokkelaars te onderscheppen.  Hij zei dat de premier bezorgd is dat zodra Thailand zijn lockdown-maatregelen versoepelt, illegale grensovergangers besmet kunnen raken met Covid19 of drugs of illegale goederen het land binnen kunnen brengen.

De minister voegde eraan toe dat Prayut de troepen ook heeft bevolen om wapensmokkelaars aan de grens te onderscheppen en aan te pakken.  Hij zei ook dat elk regiment de opdracht heeft gekregen om zijn wapenarsenaal strikt te bewaken en dat de autoriteiten de opdracht hebben gekregen ervoor te zorgen dat er geen overheidsfunctionarissen betrokken zijn bij de smokkelkartels.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Asean Now

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!