Politie arresteert bende mensenhandelaren en redt 214 Thais die gedwongen werden om als slaaf in Cambodja te werken

CAMBODJA:- Een speciale taskforce van de Thaise politie, die zich bezig houdt met de bestrijding van mensenhandel heeft, in samenwerking met de Cambodjaanse autoriteiten en de Thaise ambassade in Phnom Penh, een groep Thais gered die onder slavenachtige omstandigheden moesten werken en arresteerde verschillende anderen op beschuldiging van mensenhandel.

Politie luitenant-generaal Surachet Hakphan, assistent van de nationale politiechef, verklaarde dat de politie een tip had ontvangen over zo’n 300 Thais die in een gebouw in Phnom Penh gedwongen werden te werken.

 “Ambtenaren vielen het gebouw binnen en arresteerden negen Thais die de slachtoffers naar verluidt daarna toe hadden gebracht om er te werken en 20 Chinese staatsburgers die de operatie zouden leiden.  Het onderzoek is aan de gang en er wordt aanvullend bewijsmateriaal verzameld om andere betrokkenen te arresteren.

“Na de inval kwamen ambtenaren erachter dat de slachtoffers werden gedwongen om bijna 20 uur per dag te werken voor een illegaal callcenter dat romantiekzwendel uitvoert en gericht was op mensen in Thailand”, zo voegde hij eraan toe.

“Deze mensen werden gedwongen in het gebouw te wonen, mochten geen telefoons gebruiken of hun familie bellen en werden fysiek mishandeld als ze betrapt werden op het bellen naar huis.

“Veel van de slachtoffers hebben tekenen van mishandeling op hun lichaam”, aldus Surachet.

Hij voegde eraan toe dat 214 van de arbeiders zijn teruggekeerd naar Thailand, terwijl nog eens 99 wachten op de verwerking van hun documenten.  “De tweede groep mensen moet binnen twee weken naar huis terugkeren”, zei hij.  “Alle Thaise en Chinese onderdanen die zijn vastgehouden, zullen naar Thailand worden gebracht voor vervolging.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Cambodja
Bron: khmertimeskh.com 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!