Thailand overweegt om het gebruik van sociaal media aan persoonlijke identiteiten te koppelen

~KLEINE OORZAKEN, GROTE GEVOLGEN~
(Kleine dingen kunnen grote gevolgen hebben)

BANGKOK:- Het DES-ministerie overweegt ID-kaarten te koppelen aan registratie op sociale media om nepnieuws tegen te gaan en e-commerce te ondersteunen. Het ministerie van Digitale Economie en Samenleving (DES) en enkele beveiliging instanties zoeken naar manieren om toezicht te houden op het gebruik van sociale media en overwegen de registratie van gebruikers op platforms te koppelen aan hun identiteitskaarten om nepnieuws, illegale inhoud en fraude te bestrijden.

De plan is ook bedoeld om e-commerce-activiteiten op sociale mediaplatforms te ondersteunen. Er wordt gewerkt aan een regeling om het probleem aan te pakken en de verwachting is dat dit een ondergeschikte regel wordt onder de Wet computercriminaliteit.

De minister van DES, khun  Chaiwut Thanakamanusorn vertelde tegen de Bangkok Post dat de stap is gebaseerd op bezorgdheid van veiligheidsinstanties en het ministerie dat de digitale economie wil promoten en nepnieuws en illegale inhoud op digitale platforms wil elimineren. Hij vertelde dat het ministerie de samenwerking van sociaal-mediale platforms moet zoeken als aanvullende functies in hun systemen moeten worden ingebed.

 “Het is te vroeg om over details van het plan te praten, zoals de uitvoering”, zei Chaiwut.

Hij zei dat er veel nepnieuws en illegale inhoud op sociale mediaplatforms is.Sommige inhoud heeft tot vervolging geleid, terwijl andere mensen een gerechtelijk bevel hebben gekregen om de inhoud te verwijderen.

Sommige personen die illegale inhoud plaatsen, gebruiken avatars om hun identiteit te verbergen en gebruiken valse e-mailadressen of andermans telefoonnummers om zich te registreren.

Deze praktijken maken het moeilijk om mensen achter de inhoud te volgen wanneer de wet wordt overtreden, aldus Khun Chaiwut.

Hij wil ook dat sociale mediabedrijven een kantoor in Thailand vestigen. Khun Chaiwut zei dat een werkgroep bezig is met het opstellen van voorschriften en richtlijnen om het probleem aan te pakken. De werkzaamheden worden naar verwachting in juni afgerond.

 Een bron bij de National Broadcasting and Telecommunications Commission (NBTC) die om anonimiteit vroeg, zei dat het juridische team van het NBTC is begonnen samen te komen om de voorwaarden voor de ontwerpverordeningen te overwegen.

Op 24 mei hield het DES-ministerie een persconferentie over de arrestatie van zes mensen wegens vermeende overtreding van de Computer Crimes Act in verband met hun posten met betrekking tot de strijd van het land tegen Covid-19.

Op dit moment moeten alle mobiele telefoonnummers in Thailand – zowel prepaid- als postpaidsystemen – worden geregistreerd met ID-kaarten of paspoorten volgens de NBTC-regelgeving.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!