Tientallen mensen op het strand van Bangsaen gearresteerd, omdat ze naar verluidt de regels van Covid-19 overtreden, alcohol dronken en zich socialiseerden

~REGIONIEUWS~

SAENSUK:- De politie van Saensuk, samen met de provinciale politie van Chonburi, leidde gistermorgen in alle vroegte een inspectie op het strand van Bangsaen, na in de afgelopen meerdere waarschuwingen te hebben uitgegeven dat de mensen moeten om te stoppen met samenkomen in het gebied, vooral om alcohol te drinken en een praatje te maken.

Vanwege de maatregelen van Covid-19 zijn stranden momenteel alleen officieel open voor lichaamsbeweging.  Elke groottebijeenkomst voor gezelligheid of vermenging, vooral voor een feestje of rond alcohol, is ten strengste verboden.  Overtreders kunnen te maken krijgen met strikte boetes op grond van een nooddecreet en overdraagbare controlewetten voor Covid-19 met hoge boetes tot 100.000 baht en / of tot twee jaar gevangenisstraf.

De strandinspectie werd geleid door  Kolonel Surasit Nuengjamnong, commandant van de Saensuk-politie.

Het politieteam verspreidde groepen van ongeveer twintig tot dertig skateboardende jongeren, inclusief jonge kinderen, om bijna 3:00 uur ’s nachts, en waarschuwde hen dat, hoewel het strand open was voor lichaamsbeweging, de groep te groot was en niet alleen aan het sporten maar ook aan het socialiseren was. De groep kreeg een waarschuwing om ’s nachts naar huis te gaan en gehoorzaamde het bevel.

De politie vervolgde de inspectie over het strand en arresteerde meer dan twintig mensen, voornamelijk tieners, voor verschillende schendingen, waaronder het drinken van alcohol door minderjarigen en het overtreden van de Covid-19-regels tegen bijeenkomsten voor sociale doeleinden.

 Degenen die zijn gearresteerd, zullen te maken krijgen met het strenge eerder genoemde nooddecreet en juridische aanklachten voor overdraagbare ziekten.  Er wordt ook contact opgenomen met de ouders van jongeren.

Kolonel Surasit waarschuwde dat de inspecties van het gebied zouden doorgaan en moedigde mensen aan om thuis te blijven bij leden van hun eigen huishouden vanwege de huidige Covid-19-situatie.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Pattaya News 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: Pattaya News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!