Thailand overweegt om de natie een volle maand Songkran te laten vieren teneinde om de economie te stimuleren 

BANGKOK:- Het National Soft Power Development Committee van Thailand stelt voor om het Songkran-festival te verlengen tot de gehele maand april. Het waterfestival, dat traditioneel wordt gehouden van 13 tot 15 april, is een pijler van het festival.

De commissie hoopt dat door het festival uit te breiden en een reeks andere culturele evenementen in het hele land op te nemen, het festival kan dan één van ’s werelds toonaangevende festivals worden.

Deze stap stuitte echter op kritiek op grond van praktische haalbaarheid en duurzaamheid. Critici beweren dat een maand lang watersproeien niet alleen grote hoeveelheden water zou verspillen, maar ook het aantal verkeersongevallen drastisch zou doen toenemen.

Volgens Khun Paetongtarn Shinawatra, voorzitter van de Pheu Thai Partij en voorzitter van de commissie, is het doel niet om het watersproeien een hele maand te verlengen, maar om in april in samenhang met bestaande Songkran in het land diverse evenementen mee te organiseren.

De commissie schat dat dit uitgebreide festival 35 miljard baht zou kunnen opleveren voor de Thaise economie, aldus de Facebook-pagina van Paetongtarn. ​“We gaan niet zomaar drie dagen water sproeien, maar de hele maand lang met evenementen door het hele land.”

Khun Surapong Suebwonglee, vice-voorzitter van de commissie, voegde eraan toe dat elke provincie normaal gesproken haar Songkran-festivalactiviteiten onafhankelijk organiseert. Omdat Songkran echter door UNESCO is erkend als immaterieel cultureel erfgoed, stelt de commissie een verenigd festival voor in alle 77 Thaise provincies gedurende de hele maand april.

Er bestaan echter wel zorgen over de veiligheid en orde tijdens het verlengde festival. De minister van defensie, Khun Sutin Klungsang zei dat de politie wellicht niet toereikend is om de orde in alle 77 provincies in april te handhaven, hoewel soldaten beschikbaar zouden zijn om te helpen indien nodig.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!