De politie van Pattaya geeft tekst en uitleg over vermeende omkoping in een kinderprostitutiezaak

PATTAYA:- De politie van Pattaya heeft vanmiddag  een verklaring uitgegeven in een poging de uitzending van een Duitse documentaire van “Der Deutschen Welle” te verduidelijken, waarin wordt beweerd dat een Duitse toerist, die in september vorig jaar werd gearresteerd wegens het kopen van seksuele diensten van een minderjarig meisje in een bar in Pattaya, werd vrijgelaten nadat hij naar verluidt een miljoen baht qqn steekpenningen aan de politie van Pattaya had betaald, waarna hij Thailand verliet.

In reactie op de beschuldiging in de DW-documentaire zei de politie van Pattaya in haar verklaring dat politie en lokale overheidsfunctionarissen op 10 september vorig jaar een inval deden in de Cobra-bierbar in de wijk Banglamung, nadat werd beweerd dat daar seksuele diensten door minderjarigen meisjes aan klanten werden aangeboden.

De eigenaar van de bar, een 42-jarige Thaise vrouw geïdentificeerd als Ornthana Yothee, en haar Britse partner, werden gearresteerd en beschuldigd op het verlenen van seksuele diensten aan klanten.

De politie breidde het onderzoek uit en beweert dat een Duitse klant seksuele diensten kocht van een minderjarige medewerker van de bar. Ze arresteerden hem op 24 september in een hotel in de dezelfde wijk.

Twee dagen later werd de Duitse verdachte voor de rechtbank in Pattaya gebracht, waar zijn detentie werd verlengd voor verder verhoor. De verdachte vroeg vervolgens om borgtocht, het verzoek werd door de rechtbank ingewilligd op voorwaarde dat hij zich op 14 november bij de rechtbank moest melden, anders zou zijn borgsom van 500.000 baht in beslag worden genomen.

Op 7 november vloog de Duitse verdachte echtere halsoverkop uit Thailand weg.

Luitenant-generaal Somprasong Yentuam, hoofdcommissaris  bij de provinciale politie  Regio 2, zei dat hij opdracht had gegeven tot een onderzoek naar de beschuldiging van omkoping in de documentaire.

Hij zei dat, aangezien verschillende wetshandhavingsinstanties bij de zaak betrokken waren, de politie zou proberen te achterhalen wat er mis ging en welke instantie verantwoordelijk was.

De verklaring van de politie ging niet specifiek in op de één miljoen baht die zou zijn betaald, noch op de vraag of de “borgtochtgarantie” van 500.000 baht daar deel van uitmaakte.

Olleke Bolleke in Pattaya

Eén gedachte over “De politie van Pattaya geeft tekst en uitleg over vermeende omkoping in een kinderprostitutiezaak”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!