Thailand overweegt de herintroductie van het dragen van maskers in openbare ruimtes

THAILAND:- De Thaise premier Prayut heeft in het gouvernementsgebouw een ontmoeting gehad met het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA. De premier is ook de voorzitter van de Thaise Covid-taskforce die toezicht houdt op het lopende beleid sinds april 2020, toen het land het nooddecreet uitvaardigde.  Het noodbesluit blijft nu tot eind september van kracht.

Doordat Thailand momenteel te maken heeft met een lichte stijging van het aantal Omicron BA.4- en BA.5-subvariante infecties, heeft het departement van volksgezondheid de zorgen geuit over het het besluit van eind juni om het dragen van mondkapjes in open ruimtes vrijwillig te maken.

De Thaise minister van Volksgezondheid, khun Anutin Charnvirakul, verklaarde hij de komende 10 weken een toename van nieuwe infecties verwacht en beweerde dat zijn ministerie geen voorstander was van het vrijwillig dragen van mondkapjes.

 Ook adviseerde het hoofd van de Faculteit der Geneeskunde van het Siriraj-ziekenhuis de regering “om Covid-19-maatregelen opnieuw in te voeren, waaronder de verplichting om overal mondkapjes te dragen.

 “De overheid moet opnieuw strenge controlemaatregelen invoeren, waaronder het dragen van mondkapjes binnenshuis.  Dit is dringend en we moeten niet wachten tot alle ziekenhuisbedden bezet zijn.  BA.4 en BA.5 zijn misschien niet zo ernstig als de Delta-variant, maar ze zijn besmettelijker en als het aantal gevallen blijft toenemen, zodat de kans bestaat dat ze verder muteren.”

Het voorstel wordt gesteund door verschillende Thaise artsen en medische verenigingen.  In werkelijkheid is het echter wel zo dat bijna alle Thaise mensen, in ieder geval rond Bangkok, het dragen van hun mondkapjes in het openbaar niet achterwege laten.

 In de vergadering werden voorstellen besproken van de Tourism Authority of Thailand om af te zien van toeristenvisumkosten voor landen die momenteel in rekening worden gebracht voor visa-on-arrival-services.  Toeristische autoriteiten bevelen ook aan om de verblijfsduur van toeristenvisums te verlengen – landen met een verblijf van 15 dagen tot 30 dagen, landen met een verblijf van 30 dagen tot 45 dagen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Thai PBS World

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!