Thailand overweegt belastingverlaging voor buitenlandse experts in te voeren, om hen te verleiden in het Koninkrijk te komen werken

BANGKOK:- De Thaise belastingdienst overweegt de mogelijkheid om de inkomstenbelasting voor buitenlandse experts te verlagen tot 17% in een poging om buitenlandse getalenteerde professionals in Thailand te laten werken.

De directeur-generaal van de belastingdienst, Khun Ekniti Nitithanprapas, zei dat de zeer bekwame professional in de velden moet zitten waar Thailand in tekortschiet en dat ze overal in Thailand mogen werken.  Hij zei dat de afdeling een geldige periode overweegt voor deze belastingverlaging.

Het tarief van de persoonlijke inkomstenbelasting in Thailand is progressief, afhankelijk van het salarisniveau.  Degenen met een jaarinkomen van 150.001 baht tot 300.000 baht zijn onderworpen aan 5% belasting, terwijl degenen met een jaarinkomen van meer dan 5 miljoen baht onderworpen zijn aan het hoogste belastingtarief van 35%.

Desalniettemin gaf khun Ekniti aan dat alleen belastingverlagingen misschien niet efficiënt genoeg zijn voor buitenlandse experts, eraan toevoegend dat factoren als de veiligheid van het land en de hoge kwaliteit van scholen en medische zorg enigszins in overweging moeten worden genomen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: NNT 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!