Een hightech treinstation zal de plaats van het pittoreske treinstation van Hua Hin in de toekomst overnemen

HUA HIN:- De tijd schrijdt voort, ook in Hua Hin, dat zal voor het mooie oude treinstation van Hua Hin minder fraai gaan uitpakken als uw nieuwsbeer de foto’s van de herontwikkeling van het nieuwe treinstation van Hua Hin op sociale media zo bekijkt.

De opvallende ontwerpen werden afgelopen weekend gedeeld door het in Bangkok gevestigde ingenieursbureau MAA Consultants Co., Ltd en wekten veel online belangstelling.

Het herontwikkelde treinstation zal worden gebruikt voor de nieuwe dubbelsporige spoorlijn die momenteel in Hua Hin wordt aangelegd.

Olleke Bolleke begreep dat het oude treinstation, dat niet alleen in Hua Hin maar in heel Thailand iconisch is, op zijn plaats zal blijven nadat de tweesporige lijn is geopend.

Het nieuwe treinstation behoudt de oorspronkelijke schoonheid van het oorspronkelijke station, zei MAA Consultants. De beelden van het nieuwe station tonen een 2 verdiepingen tellende verhoogde structuur bestaande uit een stationskantoor en wachtruimte op de begane grond.

Het verhoogde platform van de nieuwe dubbelspoorlijn zal naast het oorspronkelijke spoor bestaan, dat op zijn plaats zal blijven voor goederentreinen of charterkonvooien die bij speciale gelegenheden worden gebruikt.

Eerder dit jaar zei de Staatsspoorweg van Thailand (SRT) dat de dubbelsporige spoorlijn die in Hua Hin wordt gebouwd voor ongeveer 85 procent voltooid is. Het treinstation van Hua Hin zal uiteindelijk helpen om twee routes van het tweesporige treinproject met elkaar te verbinden.

De eerste route verbindt Nakhon Pathom met Hua Hin, terwijl de tweede Hua Hin verbindt met Prachuap Khiri Khan. Eenmaal voltooid, zal de dubbelsporige spoorlijn het reizen van Bangkok naar Phetchaburi, Hua Hin en uiteindelijk helemaal naar het diepe zuiden van Thailand en de grens met Maleisië transformeren.

Hoewel niet te verwarren met de hogesnelheidstrein die was opgesteld voor Hua Hin (die plannen liggen momenteel nog met potlood getekend op de tekentafel), zal deze aanzienlijk sneller zijn dan het huidige rollend materieel.

De nieuwe treinen met twee sporen zullen naar verwachting ongeveer 160 km/u rijden, wat betekent dat mensen gemakkelijk tussen de twee en drie uur in Bangkok kunnen komen, een grote verbetering ten opzichte van de reis met de trein momenteel – die vaak tussen de 6 en 9 uur kan duren!

De dubbelspoortreinen zullen aankomen en vertrekken in Bangkok bij het nieuwe (en behoorlijk spectaculaire) Bang Sue Grand Station.

Tegen 2051 zullen zo’n 2,85 miljoen mensen gebruik maken van de dubbelsporige spoorlijn.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: MAA Consultants Co., Ltd
Content: Olleke Bolleke in Zuidwest Thailand
Bron: Hua Hin Today 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!